Chomutov srovnal sérii s Libercem. Hattrickem přispěl kapitán Vondrka

I druhá semifinálová série je srovnána na 2:2. Chomutovští hokejisté porazili obhájce titulu z Liberce 5:3. Hattrickem se na vítězství podílel kapitán Michal Vondrka, který dvakrát skóroval do prázdné brány. Dvě branky zaznamenal liberecký útočník Dominik Lakatoš.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Vondrka vstřelil druhý gól Chomutova

Michal Vondrka vstřelil druhý gól Chomutova | Zdroj: ČTK

Liberec dostal do vedení v páté minutě Dominik Lakatoš, který využil nedůslednosti chomutovské obrany, nabídl se Janu Plodkovi a poslal puk do pravého horního rohu. V závěru si domácí brankář Ján Laco ještě sám zavařil, když nepřesně rozehrál, ale Liberec toho nevyužil.

Šanci dostal ve středečním semifinálovém utkání David Kaše a plně ji využil. V úvodu druhé třetiny vybojoval puk, vypadalo to, že hledá spoluhráče, ale z ničeho nic vystřelil. Překvapivá střela zapadla pod rukou Jána Lašáka do brány.

V devětadvacáté minutě střídal Lašák z neznámého důvodu a zastoupil ho Roman Will. Ve třicáté šesté minutě Michal Vondrka získal puk ve středním pásmu, prošel přes nedůrazného obránce a zvedl puk do horního levého rohu brány. Domácí se dostali do dvoubrankového vedení, když Juraj Valach svou pátou brankou v play-off využil přesilovou hru. Přízemní střelou nad beton překonal Romana Willa. Na druhé straně využil početní výhodu Radim Šimek, který vstřelil svou první branku v play-off.

Chomutov mohl pojistit vedení ve vlastním oslabení v situaci dva na jednoho, ale Vondrkův pokus do protipohybu skončil mimo bránu. Vzápětí mohl za stavu 3:2 pro Chomutov srovnat Jakub Valský, ale bekhendová střela šla těsně mimo. Liberec zkusil v závěru hru bez brankáře. Michal Vondrka ale zachytil puk na brankové čáře soupeře, objel bránu a nikdo z libereckých hráčů mu nezabránil vstřelit druhý gól v utkání.

Liberec se ale nevzdal a odvolal brankáře znovu. Lakatoš se dokázal zorientovat před brankovištěm a využil tak přesilovou hru 6 na 4, když bekhendem zasunul do odkryté brány. Dostal tak Liberec na dostřel, ale Vondrka vzápětí opět trefil prázdnou branku, zkompletoval druhý hattrick v sezoně a Chomutov zvítězil 5:3.

Semifinále play off hokejové extraligy - 4. zápas:
Piráti Chomutov - Bílí Tygři Liberec 5:3 (0:1, 2:0, 3:2)
Branky a nahrávky: 24. D. Kaše, 36. Vondrka (Rutta), 45. Valach (Vondrka, Rutta), 59. Vondrka (Tomica, Flemming), 60. Vondrka (Huml, Tomica) - 5. Lakatoš (Plodek), 46. R. Šimek (L. Krenželok, Valský), 59. Lakatoš (Ordoš, Vitásek). Rozhodčí: Pešina, Hejduk - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 10:10, navíc Skokan, Poletín - Vitásek, Vantuch všichni 10 min. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 5250 (vyprodáno). Stav série: 2:2.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme