Chybělo 20 minut a byl jsem v Rusku, říká Tlustý. V New Jersey se mu líbí

Ruský Omsk a americký New York od sebe leží 9000 kilometrů a cesta letadlem trvá přes 18 hodin. Pomyslně se ale dá tato vzdálenost urazit za nepoměrně kratší dobu. Jako to udělal třeba hokejista Jiří Tlustý, kterého od působení na Sibiři dělilo několik minut.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český hokejista Jiří Tlustý vstřelil v utkání s Winnipegem svůj první gól v New Jersey

Český hokejista Jiří Tlustý vstřelil v utkání s Winnipegem svůj první gól v New Jersey | Zdroj: Reuters

„Měl jsem jít do Omsku k Sobovi (Vladimíru Sobotkovi, pozn. red.),“ říká Jiří Tlustý.

Omsk je už mnoho sezon plný Čechů, hrál v něm třeba i Jágr a Klepiš. Teď nechybělo mnoho, aby Avangard posílil i Tlustý.

„Chybělo 20 minut a byl jsem v Rusku. Bylo to poslední den, kdy jsem byl od rána na telefonu. Řekl jsem svému agentovi, že mu dávám čas do odpoledne a nakonec to dopadlo. Takže jsem se jenom sbalil, skočil do auta a jel jsem do New Yorku,“ popisuje.

Přehrát

00:00 / 00:00

Místo, aby mrznul na Sibiři, bude mít hokejista Jiří Tlustý výhled v na Manhattan. Přitom ho od cesty do Ruska prý dělilo jen 20 minut. Více František Kuna

New York a New Jersey dělí asi patnáct mil, vlakem dojedete za 20 minut, autem je to kolem 45. Zatím ale Tlustý bydlí na hotelu. Jeho novou hokejovou destinací je už několik zápasů New Jersey Devils, jeho novým bydlištěm bude čtvrť Hoboken.

„Už jsem se byl podívat, je to tam pěkné. Hoboken je nádherná část New Jersey a bude to zajímavé, takže se těším. Bude to kousek jak do New Yorku, tak na stadion. To je zajímavé jak pro mě, tak pro rodinu, když přijede,“ říká Tlustý.

Než ale návštěvy na Manhattan vyrazí, mohou si ho z Hobokenu prohlédnout přes řeku. Pro Jiřího Tlustého to jistě bude příjemné bydlení. I proto, že k hale Devils to bude mít asi dvanáct mil.

Simona Bartošová, František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme