Chyby už gólmany neovlivní. Proti Francii je třeba koncentrace, nabádá Prusek

Českou hokejovou reprezentaci zatím na světovém šampionátu provází nevýrazné výkony v defenzivě. 14 inkasovaných branek je ze tří zápasů opravdu hodně. Podle některých by číslo mohlo být nižší, kdyby měli lepší formu brankáři Salák s Pavelcem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Pavelec (vpravo) a Alexander Salák jsou podle trenéra brankářů dost zkušení, než aby se nechali rozhodit

Ondřej Pavelec (vpravo) a Alexander Salák jsou podle trenéra brankářů dost zkušení, než aby se nechali rozhodit | Zdroj: ČTK

„Dostáváme dost gólů, ale rozhodně bych všechno neházel na gólmana. Víme, že ve hře dozadu máme problémy. Je co zlepšovat, ale určitě bych to nehledal v brankářích,“ říká trenér brankářů české reprezentace Martin Prusek.

Přesto připouští, že na některých gólech měli Salák i Pavelec svůj díl viny. S oběma o chybách mluvil, ale teď už se k nim vracet nechce. Důležitější prý je, že se oba dokážou s porážkami vyrovnat a neovlivní jejich výkon v dalších zápasech.

Přehrát

00:00 / 00:00

Brankáře má u reprezentace na starosti Martin Prusek, před zápasem proti Francii s ním mluvil reportér ČRo Petr Kadeřábek

„Už mají něco za sebou. Jedna prohra by s nimi neměla nic udělat, protože ví, že zápasů je relativně dost. Je třeba se dívat dopředu,“ motivuje své svěřence bývalý vynikající gólman.

Pohled dopředu nabízí českému týmu zápasy s papírově slabšími soupeři. Francií, Rakouskem a Německem.

„S Francouzi to nebude lehký zápas. Hráli jsme s nimi minulý rok a vyhráli jsme v prodloužení. Určitě budou hrát spíš dozadu a čekat na brejky. My se budeme muset tlačit, čekám tuhý odpor,“ předpovídá Martin Prusek.

Přesto se nedá očekávat, že v dnešním duelu s Francií bude český brankář pod takovým tlakem jako při zápasech proti Švédsku nebo Kanadě. O to složitější to tak bude gólman národního týmu mít.

Kanadské hvězdy otočily třígólovou ztrátu, hrálo se i o setrvání v Praze

Číst článek

„Je to o tom, aby byl gólman v zápřahu, aby nepovolil v hlavě. Může se stát, že střel nebude hodně a je potřeba se koncentrovat na těch pár. Tato mužstva opravdu čekají na brejky, pár minut se nic neděje a pak je tutovka, to je zrádné,“ varuje trenér brankářů.

„Pro každého brankáře je lepší, když to na něj jde, když má zákroky, než když čeká na pár střel,“ dodává Martin Prusek.

Zápas s Francií začne v 16 hodin a 15 minut a náš stream ho nabídne v přímém přenosu, stejně jako Radiožurnál.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme