Cítím důvěru trenéra, potvrzuje formu hvězda hokejové Tampy Bay Ondřej Palát

Třetí v kanadském bodování mezi Čechy, čtvrtý ve svém týmu. Hokejista Ondřej Palát je ve 23 letech a ve své třetí sezoně v NHL lídrem Tampy Bay a svou pozici si užívá.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejista Ondřej Palát

Hokejista Ondřej Palát | Foto: Richard Piskala | Zdroj: Český rozhlas

„Cítím se trošku jinak než minulý rok. Minulý rok jsem nevěděl, jaké to bude, neznal jsem ligu, ještě jsem v ní nehrál a vím, že mám za sebou přes sto zápasů,“ svěřil se Ondřej Palát exkluzivně Českému rozhlasu.

„Ale cítím od trenéra důvěru a to je to nejdůležitější. A s důvěrou přichází i to, že si věříte na ledě a nebojíte se udělat, co byste se báli minulý rok. Jsem za to rád,“ dodal třetí nejproduktivnější Čech v zámořské NHL.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejista Ondřej Palát se v roli jednoho z hlavních lídrů Tampy Bay cítí dobře. S třetím nejproduktivnějším Čechem v NHL mluvil Štěpán Pokorný

Mluvil hlavně o loňské sezoně, protože v ní už patřil stoprocentně do prvního týmu Tampy, za kterou odehrál 81 zápasů oproti 14 při svém debutovém ročníku.

V úvodu roku 2015 se zdá, že Ježíšek Ondřeji Palátovi přinesl něco navíc do jeho dobré formy. Třeba zápas 15. ledna proti Edmontonu, kde se český útočník dvakrát gólově prosadil a stal se první hvězdou utkání.

„Myslím, že jsem hrál dobře i před Vánocemi, jenom to tam nepadalo a i z nahrávek, které jsem dával, třeba kluci nedávali góly. A teď to tam prostě začalo padat a jsem rád, že se daří celému týmu. To je hlavní a na tom mi záleží nejvíc,“ spokojeně popisuje Ondřej Palát.

'Utkání hvězd je můj sen, ale odpočinul jsem si'

Jen Jakub Voráček s Jiřím Hudlerem nasbírali v této sezóně více bodů než on. Na účast v Utkání hvězd NHLv Columbusu, kde vybraní nejlepší hokejisté bavili fanoušky, mu to ale nestačilo, a tak si mohl užít krátké volno, odpočinout si a vyléčit šrámy.

„Pár kluků včetně mě bylo trošku zraněno, a tak jsme měli několik dnů volna, trošku jsme se dali do kupy a já jsem nachystaný na druhou půlku,“ říká odhodlaně 23letý útočník Tampy Bay, který dle zvyklostí NHL nechce své zranění upřesnit, aby toho protihráči nemohli zneužít, což by se jistě v exhibičním Utkání hvězd nestalo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Při Utkání hvězd NHL si hokejista Tampy Bay Ondřej Palát užíval volna a odpočíval. Vyzpovídal ho Ondřej Suchan

„Kdybyste byl vybrán, znamená to, že děláte něco dobře a máte dobrou sezonu, takže bych byl v budoucnu určitě rád. Když jsem byl malý, byl to můj sen. Určitě by to bylo pěkné, ale já jsem byl rád, že jsem měl pět dní volna a mohl jsem si to užít,“ ujišťuje Palát.

Týdenní zápasové volno je uprostřed sezóny pro hráče NHL vzácnost, a tak si řada z nich naplánovala i krátkou dovolenou.

„Pár kluků bylo, ale já jsem zůstal v Tampě. Kdybychom hráli třeba v Edmontonu nebo někde v zimě, určitě bych jel někam do tepla, ale když hrajeme v Tampě, na Floridě, tak jsem jet nepotřeboval. Občas jsme s přítelkyní zajeli na pláž, leželi jsme tam, snažili jsme se procházet, takže spíš relax,“ vysvětluje hokejista.

Plán odpočívat měl také útočník San Jose Tomáš Hertl, ale nakonec ho manažeři klubu poslali na farmu. Ondřeji Palátovi to rozhodně nehrozilo - v Tampě je členem nejproduktivnější útočné formace a třeba v ceněné statistice účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných brankách mu patří v celé soutěži šesté místo.

Tlustý v NHL pojistil gólem výhru Caroliny, trefil se i Erat

Číst článek

„Nemyslel jsem si, že by mě poslali domů. Jsem rád, že se nám daří. Třeba Hertlíka jsem sledoval, jak hrál poslední zápasy, že nemá proti minulé sezoně moc bodů. Ale jak jsem se díval na jeho zápas, tak maká nahoru dolů, dělá všechno pro tým. Strašně se mi líbilo, jak hrál,“ uzavírá.

Hokejoví experti teď ale víc než Tomáše Hertla oceňují právě Ondřeje Paláta, přestože v prvním utkání po přestávce pro Utkání hvězd nebodoval, Tampa prohrála v Carolině 2:4 a přišla o vedení ve východní konferenci.

Ondřej Suchan, Štěpán Pokorný, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme