Cítím se nejlíp za posledních patnáct let, usmíval se Jaromír Jágr

Hokejisté New Jersey porazili v posledním duelu zámořské NHL Columbus 3:2 a vyhoupli se na druhé místo Metropolitní divize. Už výsledek napovídá, že Ďáblové i s Jaromírem Jágrem zápasu rozhodně nijak nedominovali.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr z New Jersey v utkání s Columbusem

Jaromír Jágr z New Jersey v utkání s Columbusem | Zdroj: Reuters

„Hlavně, že jsme vyhráli, ale nic vynikajícího to nebylo. První dvě třetiny jsme měli velké problémy, i když má soupeř spoustu zraněných hráčů a navíc hráli včera. Nakonec jsme to nějakým způsobem ukopali, ale musíme se zlepšit,“ hodnotil utkání Jaromír Jágr.

New Jersey zatím v sezóně střídá velmi dobré výkony s těmi slabšími. Debakly s Pittsburghem či Washingtonem vyvažují výhry nad Floridou či Philadelphií.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zhubnul jsem osm kilo, už nejsem nejtěžší v lize a bruslařsky se cítím daleko líp, říká v úvodu sezony Jaromír Jágr

Nejlepší Evropan historie NHL to ale nepřisuzuje nerozehranosti v úvodu sezóny.

„Máme čtyři obránce, kterým je dvacet let a musí si na NHL zvykat. U nás ale hrají přes dvacet minut za zápas. Je to pro ně hrozně těžký,“ popisuje Jágr hlavní problém mužstva.

I s mladíky v sestavě ale dokážou Ďáblové sbírat body a dokonce otáčet nepříznivě se vyvíjející zápasy. Příkladem budiž poslední dva duely s Winnipegem respektive Columbusem. V obou totiž před poslední třetinou prohrávali, přesto si připsali dva body.

„Síla v mančaftu je, to jsme ukázali v posledních zápasech. V závěru utkání nebo v prodloužení, když mužstvo musí zabrat, tak zabere. To je pozitivní věc, ale musíme se přestat vymlouvat a hrát všichni hned od začátku,“ upozorňuje Jágr.

Pavelec byl hlavní hvězdou na ledě Rangers, Voráček už je druhý v produktivitě

Číst článek

„Každý se musí snažit najít nejlepší řešení, které je v dané situaci možné. Potom to bude pro všechny daleko jednodušší. Pak se můžeš zápasem bavit a užívat si ho. Zatím to je pro všechny velké trápení.“

Pro samotného Jaromíra Jágra to ale zase takové trápení není. Sice nesbírá zatím tolik bodů jako v loňské sezóně, ale rozhodně se na ledě cítí lépe.

„Cítím se nejlíp za posledních patnáct let. Zhubnul jsem osm kilo, už nejsem nejtěžší v lize a bruslařsky se cítím daleko líp. Jsem o něco rychlejší a nejsem unavený. Kdyby byla možnost, tak bych mohl hrát celý zápas,“ usmívá se Jaromír Jágr.

Lenka Kabrhelová, Petr Kadeřábek, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme