Cítím, že to po nemoci ještě není ono, říká Jágr o své formě

EXKLUZIVNĚ. Získat rozhovor s Jaromírem Jágrem po utkání NHL je prakticky nemožné, okamžitě po skončení zápasu mizí do posilovny a do tělocvičny a další desítky minut na sobě pracuje. Po posledním tréninku však splnil svůj slib a přišel za reportérem Českého rozhlasu. Vymínil si jedinou podmínku – žádné otázky na téma reprezentace.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr zakládá protiútok New Jersey

Jaromír Jágr zakládá protiútok New Jersey | Zdroj: ČTK

Jinak byl Jaromír Jágr hodně upřímný. Jeho Devils hrají silně defenzivní a neatraktivní hokej a to se českému útočníkovi líbit snad ani nemůže.

„Máte absolutní pravdu, mě to vůbec nebaví, ale to se nedá nic dělat. Přijdou trenéři, kteří mají svůj systém a tobě nic jinýho nezbejvá, než se tomu nějakým způsobem podřídit, prostě takhle hrajeme. Ne že by nám říkali, že nemáme střílet, to ne, ale prostě jsme hrozně vzadu, stojíme ve středním pásmu, takže těch šancí v útočným pásmu moc není. Ani ten čas tam netrávíme tolik, takže ani těch střel tam není tolik,“ říká Jágr.

Přehrát

00:00 / 00:00

O aktualní formě i o hře Devils mluvil s Jaromírem Jágrem reportér Radiožurnálu Tomáš Lörincz

Navíc domácí utkání hrají Devils před poloprázdnou halou – na zápas proti Ottawě bylo na tribunách odhadem kolem pěti tisíc fanoušků. To taky mužstvu nepřidá, i když Jaromír Jágr to moc neřeší.

„Já si nemyslím, že kdybychom hráli o něco líp, že by přišlo víc lidí. New Jersey nikdy nebylo známý tím, že by mělo pořád vyprodané haly. Možná jestli udělají play-off, ale stejně, aby sem přišlo 20 tisíc nebo 18 tisíc, to je maximum, a to bychom museli hrát proti Rangers, a to zase bude půlka diváků fanoušky Rangers,“ dodává se smíchem.

Hudler se trefil při výhře Calgary nad San José. Flames už jsou v tabulce před Sharks

Číst článek

V souvislosti s českým útočníkem se hodně mluví o možné výměně těsně před play-off. Sám Jágr to teď řešit nechce s dovětkem, že je ještě měsíc čas a že stát se může cokoli. Spíš přemýšlí o své vlastní aktuální formě. Tu poznamenaly i příušnice, kvůli nimž v lednu vynechal několik zápasů.

„Sám cítím na sobě, že to není ono,“ podotýká. „Jedině tréninkem se tam nějakým způsobem dostat a čekat,“ hledá recept, jak z toho ven.

Devils mají největší problém momentálně ve hře dopředu a v koncovce. A v čem vidí své problémy Jaromír Jágr?

„Hlavně jsem byl dlouhou dobu nemocnej. To je jedna věc. Nebyl jsem 20 dní na ledě, což je pro profesionálního hokejistu hrozně dlouhá doba. Jo, dostaneš se do toho, ale nejsi na stejný úrovni nebo nemáš ten stejnej pocit z hokeje, jako kdybys trénoval každej den. Druhá věc je ta, že přišli nový trenéři, hraje se jinej styl a nejsme tolik v držení puku, není tam tolik střel a nehraju tolik, jako jsem hrál. A to se potom všechno načítá a z toho to vychází,“ popisuje český útočník.

Z hlasu jindy rozesmátého Jaromíra Jágra je znát, jak ho současný stav mrzí. Jenže – jak také jinak – se situací se chce rvát a uspět. Jinak by to snad ani nebyl on.

Jaromír Jágr | Foto: Český rozhlas

Tomáš Lörincz, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme