Crosby dosáhl tisíce bodů v NHL. Gudas a Voráček prohře Flyers nezabránili

V nočních zápasech NHL se do statistik zapsali tři Češi. Radko Gudas gólem a Jakub Voráček asistencí pouze snížili prohru Philadelphie v Edmontonu. Radim Vrbata asistoval u výhry Arizony. Hrdinou noci byl Sidney Crosby, který pokořil hranici tisíce bodů a dovedl Pittsburhg k vítězství nad Winnipegem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sidney Crosby

Sidney Crosby | Zdroj: Reuters

Běžela osmá minuta zápasu Penguins proti Jets. Sidney Crosby vybojoval zdánlivě ztracený puk, odstavil protihráče a nabil Letangovi. Ten zvýšil na 2:0 pro Pittsburgh a začala krátká oslava. Sidney totiž právě získal svůj tisící bod v NHL.

29letému útočníkovi aplaudovala celá hala včetně dojatých rodičů. Menší pochopení pro oslavu ale měli hokejisté Jets, kteří dokázali zápas otočit na 3:2. V závěru zápasu se ale opět připomněl domácí kapitán. Crosby byl nejdřív na začátku akce, po které Kessel vyrovnal, půl minuty před koncem prodloužení pak dokončil Malkinovu akci a rozhodl gólem na 4:3.

Obránce Philadelphie Radko Gudas se v úvodu druhé třetiny v Edmontonu rozjel do útočného pásma, kde ho našla přihrávka Couturiera. Urostlý bek vstřelil svůj třetí gól v sezoně, v tu chvíli ale pouze snižoval na 1:2 a zápasu i dál vládli domácí, kteří během druhé třetiny odskočili až na 4 branky.

Jakub Voráček ještě v 58. minutě rozjel přesilovkovou akci, na jejímž konci Brayden Schenn snížil na 3:6, definitivní podobu ale dala výsledku hvězda Oilers Connor McDavid.

Hokejisté Arizony jsou stále druhým nejhorším týmem celé soutěže, nyní ale vyhráli čtvrtý zápas z posledních šesti. Tentokrát o důležité body obrali Los Angeles Kings, kteří bojují o play-off. Jednu asistenci si připsal i Radim Vrbata.

NHL:
Buffalo - Colorado 2:0, New Jersey - Ottawa 0:3, NY Islanders - NY Rangers 4:2, St. Louis - Vancouver 4:3, Minnesota - Dallas 3:1, Edmonton - Philadelphia 6:3, Pittsburgh - Winnipeg 4:3 v prodl. a utkání Los Angeles - Arizona 2:5.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme