Crosby s Ovečkinem načínají druhou dekádu, jsou z nich největší hvězdy NHL

V noci na zítřek začne NHL. Do nejslavnější hokejové soutěže světa vstoupily před deseti lety dvě její největší hvězdy. Rus Alexandr Ovečkin a Kanaďan Sidney Crosby odehráli svůj první zápas ve stejný den a teď oba čeká jedenáctá sezona.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sidneyho Crosbyho obdivují  v Pittsburghu malí i velcí diváci

Sidneyho Crosbyho obdivují v Pittsburghu malí i velcí diváci | Zdroj: Reuters

Ovečkin byl jedničkou draftu v roce 2004, Crosby o rok později, ale kvůli výluce NHL se oba postavili na led až k úvodnímu zápasu sezony 2005/2006.

Jejich výjimečnost dokazuje, že oba nasbírali ve své úvodní sezoně přes 100 kanadských bodů a průměr více než jeden bod na zápas si drží celou kariéru.

Přehrát

00:00 / 00:00

Největšími hvězdami poslední dekády v NHL jsou Sidney Crosby a Alexandr Ovečkin

Teď budou diváky bavit znovu. „Pořád se zlepšujeme a vyhlížíme začátek NHL. Naše hra ještě není ideální, protože přišlo hodně nových hráčům, musíme si na sebe navzájem zvyknout a vědět, jak spolu na ledě mluvit,“ hodnotí dosavadní přípravu střelec Washingtonu Alexandr Ovečkin.

Drobné nedostatky vidí nejen ve hře Pittsburghu, ale hlavně svého nového útoku i kapitán pensylvánského týmu Sidney Crosby. „Jsme docela rychlí, dokážeme si tím vytvářet šance. Podle mě bude nesmírně důležité, abychom se pak dokázali udržet v útočném pásmu.“

„Vím, že to chce každý tým, není to lehké, ale musíme se tam dokázat usadit, pak si vypracujeme více šancí. Začátek minulé sezony se nám vydařil, uvidíme, jak to půjde teď - naštěstí jsme tým moc neobměnili," dodal Kanaďan.

Střela, dorážka, zrod hvězdy. Jágr dal před 25 lety svůj první gól v NHL

Číst článek

Nový ročník ale nebude jen o dvojici přezdívané „Ovi a Sid", zajímavé bude třeba sledovat brankáře Detroitu Petra Mrázka, chce být ve 23 letech hlavní oporou svého týmu.

„Loňská sezona byla tou první, kterou můžu počítat, jako že jsem byl v NHL. Teď musím být ještě lepší a potvrdit to,“ odhodlaně říká gólman Detroitu.

Martin Charvát, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme