Dáš to, vyzývá Jágr fanoušky a chce rozhýbat Česko. Začal 'střeleným holubem'

Ani začínající sezona NHL nezastavila Jaromíra Jágra od aktivity na sociálních sítích. Do videí z osobního života a tréninků chce zapojit i fanoušky, rozjíždí proto výzvu "Dáš to", kterou chce Čechy na dálku motivovat ke cvičení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejista Jaromír Jágr a ministryně školství Kateřina Valachová přijeli na letní tábor do jihočeského Štědronína. Léto zde tráví děti, které trpí cukrovkou a celiakií

Hokejista Jaromír Jágr a ministryně školství Kateřina Valachová přijeli na letní tábor do jihočeského Štědronína. Léto zde tráví děti, které trpí cukrovkou a celiakií | Foto: Filip Jandourek

"Během pár měsíců vám ukážu pár cviků, které jsou velice jednoduché, ale účinné. Mně třeba pomohly k tomu, že už se pětadvacet let sportem živím," napsal Jaromír Jágr na svůj facebookový profil.

Střelce 750 gólů v NHL prý mrzí, že se děti i dospělí Češi málo hýbou. Zakládá tedy výzvu #DASTO a v následujících měsících hodlá motivovat svou "hokejovou rodinu" ke cvičení.

"Doufáme, že se zapojí co nejvíc dětí a klidně i dospělých. Můžete si vyzkoušet, jestli jste lepší než já. Půjde o jednoduché cviky, které by měl každý zvládnout," motivuje 44letý hokejista.

Prvním cvikem je "holubička" ztížená o lžíci s vajíčkem v puse. Zdánlivě jednoduchý cvik na jedné noze vylepšuje rovnováhu, která je podle Jágra důležitá "jak v hokeji, tak v životě."

Jako první ji na videu předvádí přítelkyně Veronika a zvládá ji s holubičí ladností, samotné hokejové legendě se první pokus příliš nepovedl. "Tohle byl spíš střelenej holub," komentuje ve videu Jágr. Napodruhé už byl precizní, teď je řada na fanoušcích.

 

Děti se moc nehejbou a já bych s tím chtěl zkusit něco udělat. V létě jsem se zapojil do projektu “ Rozhýbeme české děti” a viděl jsem, že stačí málo a děti to chytne. Doufám, že teď děcka rozhýbu i na dálku a že se u toho společně pobavíme. Rozjíždím challenge #DASTO. A teď něco pro starší :)Nejsem typ člověka, které by druhé do něčeho nutil anebo říkal, co je správne a co ne. To vůbec ne. A chápu, že lide mají hromadu starostí, práce a hrozně málo času jít sportovat nebo cvičit. Všemu rozumím:) Tak proč vám píši? Protože to mám vyzkoušené na vlastní kůži. I já, profesionální sportovec, jakmile chvíli nic nedělám začínám mít bolesti kolenou a zad. Je to tím , že svaly zeslábnou , záda a klouby jsou zatěžovány více než by měly. A co vy? Také vás něco bolí? Jestli ne, tak zatím máte štěstí a jestli ano, nevadí ,začneme společně cvičit. Během pár měsíců vám ukážu pár cviků, které jsou velice jednoduché ale účinné. Mně třeba pomohly k tomu , že už se pětadvacet let sportem živím:). A hlavně moc času nezaberou a můžeme je dělat kdekoli. Děkuji a už teď se těším na vaši spolupráci :) Váš osobní trenér Jaromir Jagr :)

Video zveřejněné uživatelem Jaromír Jágr (@jj68jaromirjagr),Říj 23, 2016 v 10:30 PDT

Jaromír Jágr je nejvýraznějším Čechem na sociálních sítích. Na facebookovém profilu zásobuje svých 730 tisíc fanoušků osobními názory, fotografiemi ze soukromí i videozáznamy.

Jednou na dálku pozve fanoušky na trénink, jindy překvapí hlídkujícího bulvárního novináře. Před týdnem si založil i instagramový účet.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme