David Krejčí z Bostonu Bruins: Musím se každý rok zlepšovat!

Čtyři čeští hokejisté se v Praze připravují na zítřejší a nedělní utkání NHL. A i když má Phoenix kromě Martina Hanzala v kádru také mistry světa Petra Průchu s Radimem Vrbatou, jen Boston se pyšní Čechem, který získal v prestižní soutěži individuální cenu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Krejčí (vpravo) hovoří se spoluhráči na tréninku Bostonu Bruins

David Krejčí (vpravo) hovoří se spoluhráči na tréninku Bostonu Bruins | Zdroj: ČTK

A trochu překvapivě jde o toho, který se v NHL prosadil nejpozději. Vrbata v ní působí s přestávkami od roku 2001, Průcha se přidal o čtyři roky po něm, Hanzal zvládnul celý ročník 2007/2008. Ale až v jeho průběhu navázal na dřívější šestizápasovou anabázi David Krejčí.

A už v další sezoně vybojoval Plus Minus Award pro muže s nejlepším hodnocením účasti na ledě. Jenže poté musel na operaci s třísly a k tomu zápasil s prasečí chřipkou.

Přehrát

00:00 / 00:00

David Krejčí z Bostonu Bruins: Musím se každý rok zlepšovat!

„Hlavně v první polovině to bylo hodně pomalejší, ale ve druhé polovině už jsem byl fit. Hrozně se mi líbilo, jak jsem tu sezónu dohrál. A i když byla ta sezóna taková, tak jsem stejně skončil první v kanadském bodování v našem týmu. Takže myslím, že to tak hrozné nebylo,“ konstatoval spokojeně David Krejčí.

Špatné to rozhodně nebylo, jenže Davidu Krejčímu k tomu stačilo 52 bodů, tedy o 21 méně než předchozí ročník. Příčina byla prý i v systému, který připravil trenér Claude Julien.

„My jsme nedávali góly, prostě to byla naše hra. Takže jsem z toho byl trošku zklamaný. Ale bylo to dané stylem, jakým jsme hráli. Tento rok už trénujeme trochu více ofenzivněji, takže bychom měli dávat více gólů. A já počítám, že pro mě bude trošičku úspěch, když budu mít více než padesát bodů. Prostě se musím každý rok zlepšovat,“ uvedl čtyřiadvacetiletý útočník.

Chceme až do finále

Zlepšení si přeje i vedení klubu a nejenom směrem k Davidu Krejčímu, ale také k celému týmu. V posledních ročnících NHL totiž nenaplnil své ambice.

„Poslední tři roky chceme jít až do finále, a vždycky se nám to ve 2. kole nějak nepodařilo – dva roky po sobě v sedmém zápase. Když hraji za tým 82 zápasů za sezónu, tak je pak nechci jen tak vyhodit, chci v play-off uspět, vyhrát Stanley Cup,“ přeje si David Krejčí. A byl by rád, kdyby se tak stalo co nejdříve, ideálně letos.

Davida Krejčího už nebrzdí ani zraněné zápěstí, které ho vyřadilo ze závěru posledního play-off. V dobrém světle se tedy mohl ukázat už v úterý v přátelském utkání v Liberci, za což ho obecenstvo náležitě odměnilo.

„Fanoušci na mě byli úplně výborní, jak po zápase vyvolávali moje jméno. To bylo fakt pěkné, na to nezapomenu. Hlavně bylo výjimečné, že tam přijela moje rodina, moje babičky – ty mě nikdy neviděly hrát na vlastní oči. A když tohle viděly na konci, tak to bylo něco příjemného,“ řekl jeden z nejlepších současných českých útočníků v NHL.

Nejen pro babičky Davida Krejčího, ale také pro jejich vnuka a všechny příznivce Bostonu, by byl příjemný úspěšný vstup do nové sezony. Úvodní dva duely čekají Bruins zítra a pozítří v pražské O2 Areně proti Phoenixu Coyotes.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme