David Pastrňák v NHL dvěma góly nastartoval Boston, skóroval i Fleischmann

První dvougólový večer v sezoně zažil nejmladší Čech v NHL. David Pastrňák proti Pittsburghu zařídil svému týmu vedení 2:0, které Bruins ještě navýšili. Po měsíční pauze se trefil montrealský Tomáš Fleischmann a přispěl k ukončení vítězné série Washingtonu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák dvakrát pokořil Marca-Andre Fleuryho, poprvé z trestného střílení

David Pastrňák dvakrát pokořil Marca-Andre Fleuryho, poprvé z trestného střílení | Zdroj: Reuters

Dvougólové představení Davida Pastrňáka začalo 4 minuty před koncem první třetiny. 19letý útočník se ocitl za obranou Pittsburghu po dloubáku přes střední pásmo od Davida Krejčího. Při zakončení ho zezadu sekl Derrick Pouliot a rozhodčí nařídil trestné střílení.

Bostonský mladík si při něm počínal zkušeně. Po rychlém rozjezdu si mezi kruhy zpomalil a po krátkém zamíchání pukem našel skulinku mezi betony Marka-Andre Fleuryho.

Svůj druhý gól, osmý v sezoně, vsítil rodák z Havířova po třech minutách druhé části hry a tentokrát osvědčil svou dravost. Za brankou vystihl rozehrávku Penguins, vyjel si před Fleuryho, kterého kličkou položil a pak v pádu okolo brankářova betonu zvýšil na 2:0.

Boston své vedení ve třetí třetině navýšil na konečných 5:1. David Pastrňák byl vyhlášen první hvězdou zápasu. Bylo to poprvé v letošní sezoně, co skóroval dvakrát v jednom zápase, během krátké kariéry v NHL se mu to povedlo už potřetí.

Přesně po měsíci se v NHL znovu gólem připomněl Tomáš Fleischmann, který se spoluhráči z Montrealu ukončil čtyřzápasovou vítěznou sérii nejlepšího týmu NHL z Washingtonu.

Po 32 minutách vedli Canadiens v hlavním městě USA už 3:0. Fleischmann dával třetí gól, když se trefil z levého kruhu a vyhnal z branky Bradena Holtbyho.

Po vystřídání brankářů se Capitals zvedli a hlavně ve třetí třetině dotahovali, dostali se ale pouze na jednobrankový rozdíl a prohráli 3:4.

Tomáš Hertl bodoval ve třetím zápase v řadě. V Coloradu rozjel ve středním pásmu Brenta Burnse, který s pomocí brusle jednoho z protihráčů poslal Sharsk do vedení 2:1. To ale San José neudrželo a po samostatných nájezdech ztratilo zápas 3:4.

NHL:
Washington - Montreal 3:4 (0:2, 1:2, 2:0)
Branky: 26. Chimera, 53. Orlov, 58. Burakovsky - 10. a 33. Galchenyuk, 18. Gallagher, 22. Fleischmann. Střely na branku: 36:34. Diváci: 18 506. Hvězdy zápasu: 1. Galchenyuk (Montreal), 2. Chimera (Washington), 3. Gallagher (Montreal).

Boston - Pittsburgh 5:1 (1:0, 1:1, 3:0)
Branky: 16. z tr. střílení a 24. Pastrňák, 51. Hayes, 55. Ferraro, 56. Marchand - 25. Kühnhackl. Střely na branku: 29:42. Diváci: 17 565. Hvězdy zápasu: 1. Pastrňák, 2. Rask, 3. McQuaid (všichni Boston).

Colorado - San José 4:3 po sam. nájezdech (1:1, 0:0, 2:2 - 0:0)
Branky: 14. Matthias, 46. Iginla, 52. Landeskog, rozhodující sam. nájezd MacKinnon - 3. Spaling, 42. Burns (Hertl), 59. Ward. Střely na branku: 41:33. Diváci: 15 564. Hvězdy zápasu: 1. Landeskog, 2. MacKinnon (oba Colorado), 3. Ward (San José).

Anaheim - Buffalo 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Branka: 24. Vatanen. Střely na branku: 29:26. Diváci: 16 543. Hvězdy zápasu: 1. Andersen, 2. Vatanen, 3. Getzlaf (všichni Anaheim).

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme