Debutující hrdina Furch: Nula proti Rusům je bonbonek. Vítězství je perfektní pro sebevědomí

Brankář Dominik Furch při svém prvním startu na hokejovém mistrovství světa udržel v duelu s Ruskem čisté konto. Pokryl všech pětadvacet střel a nakonec se s českou reprezentací radoval z vítězství 3:0. Sám ale přiznává, že vychytaná nula je jen bonusem a nejcennější je výhra, která týmu Vladimíra Vůjtka zvedla hned na začátek sebevědomí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V brance proti Rusům začne Dominik Furch

V brance proti Rusům začne Dominik Furch | Zdroj: ČTK

Jak hodnotíte zápas s Ruskem, který jste vyhráli 3:0, a vy jste byl při svém prvním utkání na mistrovství světa vyhlášen nejlepším českým hráčem?

Vyhráli jsme, takže skvělý. Bonbonek byla ta nula, ale opravdu nejcennější je to vítězství. Kór takhle na začátku, ještě s domácími Rusy. Pro sebevědomí perfektní začátek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Dominik Furch věří, že Češi v sobotu Lotyšsko nepodcení. Máme vyspělý tým, hlásí nejlepší hráč úvodního souboje s Ruskem z Moskvy

Kdy vám bylo nejhůř?

Asi největší závar tam byl ve druhý třetině, kdy nás Rusové nepustili minimálně dvě minuty z pásma. Pak tam i nastřelili břevno.

Teče z vás pot, utíráte si hlavu do ručníku. Jak vám je fyzicky?

Ono tady bylo i docela teplo, ale je to samozřejmě o něco jednodušší, když se vyhrálo.

Byl úvodní gól Tomáše Kundrátka klíčovým momentem celého zápasu?

Rozhodně, rozhodně to pomohlo. Chtěli jsme hlavně vydržet první třetinu a povedlo se nám dát i gól. Rusové mohli být potom i trošku nakouslí a možná i trošku podrážděný.

Říkáte, že mohli být „nakouslí“. Nebyli tak nebezpeční, jak jste možná očekávali?

Kluci tam zblokovali hodně střel, kolikrát prostě Rusy do těch šancí ani nepustili. Hráli skvěle v poli, takže jim patří velký dík.

Čeští hokejisté s Furchem v brance udrželi Rusy na uzdě. V úvodní bitvě MS je zdolali 3:0

Číst článek

I když je krátce po zápase, za necelých 24 hodin v sobotu začínáte nanovo proti Lotyšsku. Nemůže se stát, že je podceníte?

To si nemyslím. Máme vyspělý tým. Ano, vyhráli jsme nad domácími Rusy, ale je to pořád jeden zápas a ten turnaj je dlouhý.

Jakou jste dostal cenu pro nejlepšího hráče zápasu a kam si ji dáte?

Já myslím, že to byla nějaká pamětní destička. Mám doma poličku, takže tam si ji určitě vystavím.

František Kuna, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme