Detroit porazil v NHL Philadelphii a přiblížil se play-off, Mrázkův konkurent Howard vychytal nulu

Hokejisté Detroitu bojují v posledních zápasech základní části NHL o postup do play-off. Dnes proti Philadelphii Flyers rázně nakročili směrem do vyřazovacích bojů. Svého přímého konkurenta o postup porazili 3:0 a posunuli se na sedmou příčku Východní konference.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitán Detroitu Red Wings Henrik Zetterberg střílí na branku Philadelphie Flyers

Kapitán Detroitu Red Wings Henrik Zetterberg střílí na branku Philadelphie Flyers | Zdroj: Reuters

Před dnešním utkáním byly na 7. až 9. pozici seřazeny týmy takto -Philadelphia, Detorit, Boston. Největší šance na postup do play-off se dávaly právě mohutně finišujícím Flyers.

Ovšem po vzájemném souboji Detroitu a Philadelphie je vše jinak. Podceňovaný Detroit má na své konkurenty aktuálně náskok 2 body. Jeho dnešní soupeř má ještě k dobru jeden zápas. Zároveň se Red Wings ještě potkají ve vzájemném utkání s Bostonem.

Dnešní klání odstartoval v sedmé minutě útočník Darren Helm. Z bezprostřední blízkosti přehodil gólmana Masona, který je při zranění Michala Neivrtha jedničkou v bráně Flyers.

Detroit si svoje zásahy rozložil do všech tři třetin. V té druhé ujel v oslabení Athanasiou a nedal bekhendovým blafákem Masonovi šanci. Poslední trefu zaznamenal do prázdné branky hostů Quincey.

Asistoval mu na ní gólman Jimmy Howard, který ke gólové přihrávce zaznamenal 30 úspěšných zákroků a pomalu vytlačuje Petra Mrázka z pozice jedničky detroitského brankoviště.

V dalších dnešních utkáních se proti sobě postavili týmy, které již nemají šanci na play-off. Edmonton přivítal Vancouver a Columbus zavítal na led Toronta. Zatímco první zápas ovládli domácí Oilers jasně 6:2, v tom druhém kralovali hosté. Columbus porazil Toronto 5:1.

Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme