Diváci v Třinci viděli 13 branek. Oceláři po nájezdech udolali Hradec

Velkou gólovou přestřelku s napínavým závěrem připravili fanouškům hokejisté Třince a královéhradeckého Mountfieldu. Oceláři vyrovnali 12 sekund před koncem na 6:6 a zápas rozhodl domácí Zbyněk Irgl v samostatných nájezdech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V zápase mezi Třincem a Hradcem padlo 13 branek, po nájezdech se radují Oceláři

V zápase mezi Třincem a Hradcem padlo 13 branek, po nájezdech se radují Oceláři | Zdroj: ČTK

Po bezbrankové první třetině se rozhodně nezdálo, že Oceláři a Mountfield vyrovnají letošní střelecký rekord extraligy. Hned po přestávce ale hradecký Brian Ihnačák odstartoval gólové hody a sérii zvratů. Obě mužstva se vystřídala ve vedení, aby byl po 40 minutách stav opět vyrovnaný 3:3.

Ještě větší divočinu vidělo čtyři a půl tisíce diváků v samém závěru. Ještě 4 minuty pře koncem platil stav 4:4. Pak Východočeši dvakrát získali náskok, domácí ale vždy vyrovnali, gólem na 6:6 poslal zápas do prodloužení 12 sekund před koncem Ocelář Milan Doudera.

Pětiminutové nastavení nerozhodlo a na řadu přišly samostatné nájezdy, kde se konečně předvedli oba brankáři. Jediným úspěšným exekutorem byl hned v první sérii Zbyněk Irgl, který rozhodl o výhře Třince 7:6.

Díky dvěma bodům se úřadující vicemistr dostal na deváté místo tabulky před Zlín. Hradci získaný bod pomohl před Spartu na třetí místo. Pražané ale hrají zítra právě s Valachy.

Třináct gólů v součtu padlo v letošním ročníku extraligy teprve potřetí. Vždy u toho byli hráči Bruslařského klubu z Mladé Boleslavi, kteří ve 23. kole po nájezdech udolali Plzeň, podruhé výsledkem 6:7 prohráli před třemi týdny v Chomutově

Dohrávka 33. kola hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - Mountfield Hradec Králové 7:6 po sam. nájezdech (0:0, 3:3, 3:3 - 0:0)
Branky a nahrávky: 26. Nosek (Irgl, Dravecký), 28. Dravecký (Linhart), 39. J. Sýkora (Hossa, Roth), 44. J. Sýkora (Galvas, Plíhal), 58. Nosek (Dravecký), 60. M. Doudera (J. Sýkora, Dravecký), rozhodující sam. nájezd Irgl - 22. Ihnacak, 29. Dej (Bednář), 31. Kudrna (T. Knotek, K. Pilař), 42. Ihnacak (Červený), 57. Červený (Honejsek), 59. Vašíček (Ihnacak). Rozhodčí: Hodek, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváci: 4446.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme