Do konce základní části NHL zbývá měsíc. Řadu týmů čeká tuhý boj o play-off

Přesně za měsíc skončí základní část hokejové NHL. Většině týmů zbývá odehrát šestnáct zápasů, takže v bojích o účast v play-off začíná přituhovat. O klubech, které si zahrají vyřazovací boje, není ani zdaleka rozhodnuto. Těsno je především ve Východní konferenční, kde má poslední postupovou příčku na dosah pět týmů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Palát při snaze překonat obranu New Yorku Rangers

Ondřej Palát při snaze překonat obranu New Yorku Rangers | Zdroj: Reuters

Západní konference

Jak to vypadá na čele Západní konference? S 90 body vede Minnesota Wild. Pouze bod za ní je Chicago s obráncem Michalem Kempným. Na druhém konci tabulky je Colorado Avalanche, které si může o play-off už jenom nechat zdát. Nejslabší mužstvo NHL získalo pouze 41 bodů.

Osmičku postupujících momentálně uzavírá St. Louis, které má náskok jednoho bodu před Los Angeles.

Zcela v jiné roli jsou hráči Dallasu, kteří v minulém roce opanovali tabulku Západní konference, ale letos jsou na tom o poznání hůř. Patří jim desáté místo se ztrátou sedmi bodů na osmé St. Louis. Důvodem propadu jsou především špatné výkony na hřištích soupeřů. V jednatřiceti utkáních vyhráli v základní hrací době pouze devětkrát.

V posledních dvou zápasech se ale hráči Dallasu zvedli a dokonce protrhli patnáctizápasovou vítěznou sérii Washingtonu z domácího prostředí, a to i díky Radku Faksovi. Český útočník dostává na ledě více prostoru a ví, že kvalitní výkony jsou založené na sebevědomí.

„Naše pozice v tabulce je zklamáním, o dost bodů jsme se připravili hloupými chybami. Zkusíme se ale pokusit o nemožné a uvidíme, co se stane,“ burcuje Faksa.

Východní konference

Východní konferenci vévodí Washington Capitals s 95 body. Poslední Detroit a New Jersey sice mohou ještě teoreticky o play-off zabojovat, ale na osmou příčku ztrácí čtrnáct, respektive patnáct bodů.

Na hraně postupu je momentálně Toronto, které má ztrátu jednoho bodu na New York Islanders. Formou se v posledních týdnech může pyšnit desátá Tampa Bay s Andrejem Šustrem a Ondřejem Palátem. Tým, který byl ještě na konci ledna poslední, na osmé Ostrovany, kteří okupují pozici poslední divoké karty, ztrácí čtyři body.

Celkově je letošní ročník vyrovnaný a stejně tak to vidí i Ondřej Palát: „Je to velmi nabité. Musím ale říct, že mě to baví,“ přiznal český útočník v rozhovoru pro Zpravodajský web ČRo.

Tampa se ale musí ohlížet i dozadu. S minimálním odstupem na Blesky totiž tlačí Philadelpia a Florida.

Jakub Knoll, Štěpán Andr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme