Do MS již zasáhly všechny týmy. Do turnaje vítězně vstoupili také hráči Dánska a Francie

Vstup do 80. mistrovství světa v ledním hokeji mají po dvou zápasech, které dnes začaly v 15.15, již všichni účastníci světového šampionátu. Týmy, které vkročily do turnaje vítězstvím, doplnili Dánové, kteří zdolali Norsko, a díky výhře nad Německem také Francouzi.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zápas mezi Německem a Francií se musel prodlužovat

Zápas mezi Německem a Francií se musel prodlužovat | Zdroj: ČTK

Dánové na minulém mistrovství světa oslavili pouze jednu výhru poté, co porazili výběr Norska. A dnes ve svém zahajovacím zápase ukázali, že se jim proti tomuto skandinávskému celku daří.

Dánsko, které má ve své sestavě celkem tři hráče z NHL, o svém dnešním tříbodovém vítězství rozhodlo ve druhé třetině, kdy se postupně dokázalo gólově prosadit hned dvakrát.

Jako první skóre zápasu otevřel ve 22. minutě Nicklas Jensen, který kličkou do bekhendu překonal norského gólmana a poslal svůj tým do vedení.

Ve 35. minutě pak na 2:0 po přihrávce Larse Ellera, jenž působí v Montrealu, zvýšil Jesper B. Jensen.

Slovensko vstoupilo do MS výhrou nad Maďarskem, Švýcaři padli s Kazachstánem

Číst článek

Na konečných 3:0 gólem do prázdné brány upravil Niclas Jensen, takže se dánský brankář Sebastian Dahm mohl těšit nejen z výhry, ale také z vychytaného čistého konta.

V duelu mezi Francií a Němci se diváci dočkali prvního gólu již ve čtvrté minutě, kdy se prosadil francouzský útočník Damien Raux.

Ve druhé třetině sice dokázali Němci díky zásahům Riedera, který skóroval díky úspěšné dorážce při přesilovce, a Schütze, otočit vývoj zápasu, ale vedení si neužili příliš dlouho poté, co ve 40. minutě vyrovnal Valentin Claireaux.

Třetí dvacetiminutovka a ani prodloužení žádný gól nenabídly, takže zápas týmů, jejichž země budou společně hostit příští šampionát, musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V nich se lépe dařilo Francii, které výhru vystřelil v rozstřelu jediný úspěšný střelec Damien Fleury.

Skupina A - Moskva:

Norsko - Dánsko 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 22. Nicklas Jensen (Storm, Madsen), 35. J. Jensen (Eller, Nielsen), 60. Nicklas Jensen (Nielsen). Rozhodčí: Fonselius (Fin.), Wehrli (Švýc.) - Pihlblad (Švéd.), Šefčík (SR). Vyloučení: 2:8. Bez využití. Diváci: 6668.

Skupina B - Petrohrad:

Francie - Německo 3:2 po sam. nájezdech (1:0, 1:2, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 4. Raux (Perret, Meunier), 40. Claireaux (Beron, Chakiachvili), rozhodující sam. nájezd Fleury - 21. Rieder (Gogulla, Schütz), 37. Schütz (Gogulla, Hager). Rozhodčí: Fraňo, Jeřábek (oba ČR) - Kilian (Nor.), Suominen (Fin.). Vyloučení: 7:4. Využití: 0:1. Diváci: 3750.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme