Do Třince se po 18 letech vrátí česká hokejová reprezentace, utká se s ruskou sbornou

Česká hokejová reprezentace dnes večer odehraje první ze dvou naplánovaných zápasů seriálu Euro Hockey Tour proti Rusku. Utkání se uskuteční v Třinci, kam se národní tým vrací po dlouhých 18 letech. Možná i proto tamní Werk Aréna hlásí beznadějně vyprodáno.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obránci Michal Kempný (druhý zprava) a Tomáš Kundrátek (vpravo) na tréninku české hokejové reprezentace před zápasy Euro Hockey Tour s Ruskem

Obránci Michal Kempný (druhý zprava) a Tomáš Kundrátek (vpravo) na tréninku české hokejové reprezentace před zápasy Euro Hockey Tour s Ruskem | Zdroj: ČTK

Rusové mají dobrý důvod k odvetě, v prosinci v Moskvě na závěr Channel One Cup Čechům podlehli a byli týmem kouče Vladimíra Vůjtka odsunuti na poslední místo tabulky evropské série. Čeští hokejisté touží ale omlazenou sbornou, která přijela se 14 nováčky, porazit i potřetí v této sezoně.

Trenér Vladimír Vůjtek však varuje před podceněním soupeře. „Rusové jsou mladí, budou hodně bruslit, všichni jsou skvěle vybaveni technicky, kombinačně, je to prostě ten ruský hokej. My musíme hrát tak, abychom jim stačili bruslit,“ upozorňuje.

Speciální motivaci bude mít Tomáš Kundrátek. Obránce Slovanu Bratislava se vrací na třinecký led, odkud vyrazil do světa, po dlouhých osmi letech.

Přehrát

00:00 / 00:00

Česká hokejová reprezentace odehraje v Třinci první ze dvou zápasů seriálu Euro Hockey Tour proti Rusku. Natáčel tam Radim Sajbot

„Těším se na to, mám na Třinec velmi dobré vzpomínky. Třinec mi hodně pomohl, vlastně mě tam vychovali a dali mi prostor hrát extraligu v 16 letech a strašně moc jim za to vděčím. Vždycky tam bylo skvělé zázemí, teď mají novou arénu a myslím si, že tam ten hokej dělají dobře,“ přiznává Kundrátek.

Když odcházel z Třince do zámoří, byl velkým talentem českého hokeje. V NHL odehrál sice jen 30 zápasů, ale i tak se vypracoval v jednoho ze stěžejních obránců výběru trenéra Vladimíra Vůjtka.

„Tomáš je jedním z nejlepších beků v Evropě, dobře bruslí, má přehled o hře, je vysoký, důrazný. Já si myslím, že Tomáš patří na mistrovství světa,“ říká Vůjtek.

I když od Kundrátkova odchodu do zahraničí uplynulo už hodně času, šestadvacetiletá opora Slovanu Bratislava na svou slezskou etapu života nezapomněla. Vždy, když se dívá na extraligové výsledky, zjišťuje prý nejprve, jak hrál Třinec. A nejen to.

„Před sezonou měli týmový golf nebo něco takového. Tak jsem se tam vrátil a zahrál jsem si s Ríšou Pánikem, viděl jsem se s panem Moderem, byla tam spousta kluků, bylo to skvělé,“ vzpomíná Tomáš Kondrátek.

Nicméně novou halu Ocelářů uvidí Tomáš Kundrátek poprvé v životě až dnes.

Předpokládaná sestava české reprezentace na dnešní utkání s Ruskem:
Furch - Kundrátek, Kempný, Jeřábek, Kolář, Zámorský, Šimek, Hrbas, Voráček - Gulaš, Jan Kovář, Krenželok - Radil, Koukal, Vincour - Řepík, Kousal, Birner - Kašpar, Přibyl, Buchtele - Hruška.

Utkání v Třinci začíná v 18 hodin a 30 minut a přímý přenos celého zápasu můžete poslouchat na streamu Českého rozhlasu sport, na webu zpravy.rozhlas.cz nebo v mobilních aplikacích iradio.

Radim Sajbot Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme