Dohrávku šestého kola zvládl lépe Zlín. Pardubice porazil těsně 3:2

Souboj spodních týmu tabulky zvládnul v dohrávce 6. kola Tipsport extraligy Zlín, který porazil Pardubice 3:2. O vítěznou branku se postaral Pavel Kubiš. Zlín se díky výhře posunul na desátou příčku. Východočeši zůstávají se šesti body na třináctém místě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Zlína zvítězili v Pardubicích 3:2

Hokejisté Zlína zvítězili v Pardubicích 3:2 | Zdroj: ČTK

Pardubice se snažily ohrozit branku Libora Kašíka hned v začátku, ale puk k brance nedoputoval. Do větší šance se dostal až v sedmé minutě hostující Antonín Honejsek , který nedokázal zpracovat puk před brankou Jakuba Štěpánka.

Pardubice vytvářely tlak, Lukáš Nahodil se po lehké střele Nicholase Schause dostal k dorážce, ale nepovedlo se mu překonat ležícího Kašíka.

Střelu Říčky vytěsnil Štěpánek betonem, ale na Jiřího Goiše už nestačil. Ten poslal Zlín do vedení, když bekhendem prostrčil puky mezi nohama. Na druhé straně byla šance Pardubic. Nebezpečná tečovaná střela mířila na Kašíka, ale rozhodčí pískli postavení útočícího hráče v brankovišti.

Ve druhé třetině byly šance na obou stranách. Ve velké příležitosti byl Jan Ščotka, jehož střelu ale nedokázal nikdo dorazit do branky, přestože Kašík znovu ležel.

Pardubice přestály přesilovou hru a následně dokázaly srovnat stav utkání na 1:1 zásluhou Jeróma Leduce, který vstřelil první gól v sezóně.

Zlín si ale vybojoval vedení zpět hned v devětatřicáté vteřině třetí části, kdy se prosadil Robert Bukarts, který dostal dostatek prostoru, aby dorazil puk za záda Štěpánka. Vedení Zlína navýšil na 3:1 Pavel Kubiš, který využil brejku dva na jednoho a opět prostřelil Štěpánka mezi nohama.

Fanoušci se snažili podporovat domácí tým a burcovat ho k lepším výkonům. Pardubice se snažily a ohrožovali branku hostů, ale překonat Kašíka se jim nedařilo. Až sedmatřicet vteřin před koncem skóroval Ščotka, který se dobře zorientoval v brankovišti. Prodloužení už ale domácí vybojovat nestačili.

Dohrávka 6. kola hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - PSG Zlín 2:3 (0:1, 1:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 38. Leduc (T. Kaut), 60. Ščotka (Čáslava) - 16. Goiš (Blaťák, Honejsek), 41. Bukarts (Říčka), 48. Kubiš (D. Šťastný). Rozhodčí: Šír, Hradil - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:5, navíc Hubáček (Pardubice) 10 min. Bez využití. Diváci: 6034.
Sestavy:
Pardubice: Štěpánek - Ščotka, Schaus, F. Novák, Bokroš, Čáslava, Ovčačík, Leduc - M. Kaut, Nahodil, Hubáček - Mallet, D. Tomášek, Rolinek - Bárta, T. Kaut, Klimenta - M. Rohlík, Panna, Nedbal. Trenéři: V. Martinec, P. Rohlík, Mikeska a K. Beran.
Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Bořuta, Blaťák, Matějíček, Žižka - Bukarts, P. Holík, Říčka - Honejsek, Roman Vlach, Goiš - D. Šťastný, Podešva, Kubiš - Chytil, Pechanec, Maruna. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a R. Hrazdira.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme