Doléčíme šrámy a vlétneme do finálové série, zní z kabiny hokejistů Liberce po historickém postupu

Hokejisté Liberce přepsali klubové dějiny. Poprvé v historii vybojovali postup do finále play-off. Mladou Boleslav v semifinálové sérii vyřadili 4:0 na zápasy. Ten poslední vyhráli 5:2. Ani v domácí kabině ovšem nebylo smutno. Také Bruslaři totiž mají za sebou nejúspěšnější sezónu a tak slavili po utkání oba tábory fanoušků.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liberečtí hokejisté se radují z postupu do finále extraligy. V popředí brankrář Liberce Ján Lašák

Liberečtí hokejisté se radují z postupu do finále extraligy. V popředí brankrář Liberce Ján Lašák | Zdroj: ČTK

„Všichni hráči předvedli fantastický výkon. Bojovali celou sezonu, i když jsme měli trochu výkyvy. Ale velký dík všem, a my už se těšíme na další sezonu,“ uvedl po zápase mladoboleslavský útočník Tomáš Hyka.

O kus dál, v liberecké kabině, přeci jen vládla větší euforie. Na rozdíl od Středočechů ale Liberec ta nejdůležitější bitva v podobě finálové série teprve čeká. Případný titul je pro tým trenéra Filipa Pešána velkou výzvou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejisté Liberce se radují z historického postupu do finále extraligy

„Začneme se teď připravovat na finále. Je nám jedno, kdo to bude. My se chceme soustředit sami na sebe a pořádně se připravit. Bude teď volno, tak doléčíme nějaké šrámy a vlétneme do té finálové série,“ říká obránce Lukáš Derner.

Bílý Tygři si postupovou radost zasloužili. Zatím v play-off neztratili jediné utkání. Chomutov i Mladou Boleslav zdolali v sériích 4:0.

„Důležité je, aby byla dobrá parta a dobrý trenér, který tomu dá řád,“ hledá příčiny úspěšného libereckého tažení obránce Martin Ševc.

Radost mužstvu a především fanouškům přináší důrazná hra vyšperkovaná dobrým pohybem a především skvěle zvládané přesilové hry.

„Myslím, že to nebylo jen o přesilovkách. Domácí zápasy byly hodně vyrovnané. I když to asi bylo tím, že jsme delší dobu nehráli. Není jednoduché dostat se po pauze zpět do zápasového tempa. Ale Boleslav není vůbec špatný soupeř, jakkoliv ta série vypadá jednoznačně, ty zápasy byly na krev,“ doplňuje na závěr Ševc.

Na další radost si Liberečtí musí počkat. Stejně jako na finálového soupeře. V boji o zlato vyzvou Spartu nebo Plzeň.

Pavel Petr, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme