Dominik Hašek letí do Kanady, bude uveden do Síně slávy NHL

Dominik Hašek bývá i po skončení ve Spojených státech nebo v Kanadě poměrně častým hostem. Letecký spoj, který vyhledal na tento týden, ale má ojedinělý důvod. Hašek bude totiž jako první Čech v historii uveden do prestižní kanadské hokejové Síně slávy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání hokejových šampionů v Jihlavě. Gólman Dominik Hašek před Zlatým utkáním

Utkání hokejových šampionů v Jihlavě. Gólman Dominik Hašek před Zlatým utkáním | Foto: Jan Kodet | Zdroj: Český rozhlas

Hockey hall of Fame sdružuje všechny, kteří podle mínění Kanaďanů pro hokej něco znamenají a pro uvedení mezi elitu platí velmi přísná pravidla. Dominik Hašek, který bude v Síni slávy prvním Čechem, tuší, v jaké společnosti se ocitne.

„Ne, že bych znal všechny, ale proti mnohým z nich jsem nastupoval, mnohé jsem sledoval v televizi. Jsou to jména a najednou se zařazujete mezi tak úzkou škálu lidí, kteří pro hokej tolik udělali,“ váží si ocenění Dominik Hašek.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Dominikem Haškem mluvil před uvedením do síně slávy reportér ČRo Tomáš Lörincz

V letošním roce se stejné pocty dočkají i zesnulý kouč Pat Burns, rozhodčí Bill McCreary, obránce Rob Blake a útočníci Peter Forsberg a Mike Modano.

K uvedení do Síně slávy vedla dlouhá a v případě Dominika Haška i maximálně úspěšná kariéra, během které vyhrál olympijské hry a dvakrát i Stanley Cup. V osobě Dominátora měl hokej osobnost, která mu dávala vždycky maximum.

„Když člověk hraje, vůbec nemyslí na to, že by chtěl vstoupit do síně slávy, na to nemyslí. Hraje, aby vyhrával, protože ho to baví, má práci, za kterou je dobře placený. Ale nepamatuji si, že bych si vzpomněl na to, že jdu na zápas, abych jednou vstoupil do Síně slávy ledního hokeje,“ přemýšlí česká brankářská legenda.

„Když pak člověk kariéru ukončí a zamyslí se, rekapituluje. A když se pak sejdou experti, nominují vás a schválí, nesmírně si toho vážíte už proto, jak málo je tam lidí a jaké to jsou osobnosti,“ uvědomuje si devětačtyřicetiletý bývalý hokejista, kterého čeká v Torontu řada doprovodných akcí a v pondělí uvedení do Síně slávy.

Tomáš Lörincz, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme