Drážďany hostily hokejový zápas pod širým nebem. Dorazilo přes 30 tisíc diváků

Česká hokejová extraliga se raduje z nového diváckého rekordu, který utvořila brněnská Kometa v zápase s pražskou Spartou. Na tento šlágr přišlo 21 500 fanoušků. Zápas pod širým nebem o víkendu zažili také čeští hokejisté působící v Německu. Včerejší druholigové saské derby mezi domácími Drážďany a Weisswasserem sledovala neuvěřitelná návštěva – dorazilo skoro 32 tisíc diváků.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stadion v Drážďanech přilákal rekordní návstěvu. Dorazilo přes 30 tisíc diváků

Stadion v Drážďanech přilákal rekordní návstěvu. Dorazilo přes 30 tisíc diváků | Foto: David Kalvas | Zdroj: Český rozhlas

„Bylo to famózní, kotel o 32 tisících lidech, to jsem ještě nezažil. Je to tady trochu něco jiného než v Česku, protože Němci hodně zpívají a mají svoje chorály, takže je to takové fotbalové fandění. Když jsme nastoupili a lidé začali řvát, tak mi šel mráz po zádech,“ hodnotil své dojmy český hráč Lukáš Poživil, jenž působí v týmu Weisswasseru.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejový zápas pod širým nebem v Dráždanech sledoval reportér ČRo David Kalvas

Zápas měl bohatý doprovodný program. Pro první přestávku pořadatelé připravili laserovou show, zatímco o druhé pauze na stadionu vystoupila populární německá hudební skupina.

Radost nakonec měly domácí Drážďany, které zvítězily v prodloužení. V dresu drážďanského celku si výhru a závěrečný ohňostroj užíval i český obránce Petr Macholda.

„Byl to pro mě velký zážitek na celý život. Dopředu se vědělo, že návštěva bude obrovská. Přes 30 tisíc lístků bylo prodáno už před dvěma měsíci. Šlo tedy jen o to, zda bude vyprodáno. Abych se přiznal, tak jsem pro své známé sehnal 42 vstupenek, protože to chtěl každý vidět,“ dodal na závěr Macholda.

David Kalvas, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme