Dřív se v Pensylvánii fandilo hokejistům z Česka. Tentokrát diváci poženou severoamerické mladíky

Už jen jeden přípravný zápas pro každý tým a bude moci začít Světový pohár v hokeji. Nasát atmosféru a zjistit, jak by to mohlo v Torontu vypadat, budou moci fanoušci nejen při utkání Česka s Výběrem Severní Ameriky do 23 let v Pittsburghu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Minulou sobotu Češi porazili Rusko. Nyní vyzvou Výběr Severní Ameriky

Minulou sobotu Češi porazili Rusko. Nyní vyzvou Výběr Severní Ameriky | Zdroj: Reuters

Bráno českou optikou, takový zápas by se musel hrát v Liberci, tedy na ledě úřadujícího mistra.

Pittsburgh se aktuálně pyšní jako držitel Stanley Cupu, a když jdete nakoupit do supermarketu, i tam potkáte hrdé fanoušky Tučňáků s čerstvým tričkem mající na sobě logo poháru a rok 2016. Teď je tu ale pro hokejového fanouška v Pittsburghu mezistátní zápas.

Přehrát

00:00 / 00:00

Dřív se v Pensylvánii fandilo hokejistům z Česka. Tentokrát diváci poženou severoamerické mladíky

„Pro ty lidi tady je to asi něco jiného. Ale určitě bude plná hala a budou fandit těm mladým klukům, takže atmosféra bude určitě super,“ říká Ondřej Palát, který má jasno o tom, na čí stranu se publikum přikloní.

Být to ale v první polovině 90. let, jistě by to bylo jiné a v tehdejší Civic Areně by se tleskalo Čechům. Tehdy město oceli pobláznil v dresu Tučňáků Jaromír Jágr.

Nejen z ledu, ale třeba i svojí legendární reklamou na žvýkačku, může být známý Jágr z působení v Pittsburghu. Ale hokej je za ty roky jinde, kádry se obměnily, a tak budou fanoušci Tučňáku vyhlížet spíš druhou - také středeční přípravu - mezi Kanadou a Ruskem, nebo chcete-li mezi Crosbym a Malkinem, prostě mezi spoluhráči z domácího týmu.

V Pittsburghu zažil Palát debut v NHL. Nyní si tady zahraje i za reprezentaci

Číst článek

Roman Polák si ale z dění na tribunách velkou hlavu dělat nechce.

„Myslím si, že tady mají lidé hokej rádi, takže se přijdou podívat na pěkný hokej. Ale to, jestli budou bučet, to už je věc jiná,“ myslí si český obránce.

František Kuna, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme