Dva góly za sedm sekund a výhra. Karlovy Vary bleskurychle otočily zápas s Kometou

Série proher je u konce a hokejisté Karlových Varů mají další skalp týmu z horních pater tabulky. Ve 32. kole porazili doma brněnskou Kometu 4:2. S trochou nadsázky se dá říct, že k tomu poslednímu týmu tabulky stačilo 7 sekund.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karlovy Vary v prosinci porazily jen tým ze Špičky - Liberec a Kometu

Karlovy Vary v prosinci porazily jen tým ze Špičky - Liberec a Kometu | Zdroj: ČTK

Na začátku druhé třetiny šla Kometa do vedení, poměrně rychle přišlo vyrovnání z hokeje Tuominena a když hlasatel oznamoval střelce gólu na 1:1, dal druhý gól Energie Dávid Gríger. Nastartoval tak cestu za výhrou proti dalšímu silnému soupeři z čela tabulky.

„Nevím, čím to je. Do každého zápasu jdeme s tím, že vyhrajeme a je nám jedno, jestli je to Liberec, Kometa, nebo někdo jiný. Teď nás čekají Vítkovic, tam určitě pojedeme s tím, že nějaké body sebereme,“ věří slovenský útočník Karlových Varů Dávid Gríger.

Přehrát

00:00 / 00:00

Bleskový obrat Energie viděl v Karlových Varech reportér ČRo František Kuna

Karlovarští dokázali nedávno doma porazit třeba i Liberec. Zkrátka jim to jde na lepší týmy. Tedy ne pořád, ale občas překvapí.

„Jsme si toho vědomi. Možná nám vyhovuje, že hrají otevřený hokej a nám se na to doma lépe reaguje. Pořád se bavíme o tom, že je super, že takové soupeře porazíme, ale rozhoduje se v zápasech se soupeři kolem desítky. A takové nejsme schopní zvládnout,“ lituje obránce Martin Rýgl.

Hráči Energie dobře vědí, že do konce základní části už v současné situaci nezbývá mnoho času. Do rozdělení extraligových týmů do boje o titul a boje o udržení je to přesně 20 kol. Na desáté místo jim aktuálně chybí 10 bodů.

„Jsme v situaci, že od začátku sezony se držíme ve spodních patrech. Před měsícem jsme měli trošku šňůru, asi 12 bodů, ale pak nám to odskočilo, protože jsme nezvládli důležité zápasy. Dnes jsme se možná přiblížili, každá výhra je pro nás dobrá, držíme se v kontaktu,“ nevzdává se Martin Rýgl.

V tu chvíli ještě nevěděl, že předposlední Pardubice nakonec vyhrály nad Zlínem v prodloužení. Na předposlední Východočechy tak Energie ztrácí aktuálně 2 body. Výhra 4:2 nad favorizovaným Brnem hodně pomohla, nebýt bleskového obratu, byl by rozdíl pětibodový.

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme