Dvakrát nás porazili o gól, hodně to bolí, přiznal kouč Chicaga po další prohře s Tampou

Už jen dvě výhry jsou čeští hokejisté Andrej Šustr a Ondřej Palát od zisku Stanley Cupu. Ve finálové sérii vede Tampa Bay nad Chicagem 2:1 na zápasy a na vítězství v zatím rozdílovém duelu se velkou měrou podílel právě rodák z Frýdku-Místku, tedy Ondřej Palát.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Tampy Bay zvítězili ve třetím finálovém utkání na ledě Chicaga 3:2 a ujali se vedení v sérii

Hokejisté Tampy Bay zvítězili ve třetím finálovém utkání na ledě Chicaga 3:2 a ujali se vedení v sérii | Zdroj: Reuters

V době, kdy fanoušci v United Center slavili gól na 2:1 pro domácí Chicago, umlčel je Ondřej Palát už po 13 sekundách, puk doslova vydoloval na hranici brankoviště, po „kanadsku“ ho dotlačil do branky a tím odstartoval obrat.

„Jsou to těžké zápasy, všechno o gól. Je pravda, že se nám nedaří udržet vedení a to jsou zlomové momenty. Rychlý vyrovnávací gól soupeře vás po té euforii vždy srazí. Porazili nás dvakrát za sebou o gól, musím přiznat, že to hodně bolí,“ přiznává zklamaný trenér Chicaga Joel Quenneville, který muset těžce skousnout další porážku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Všechna dosavadní finále letošního ročníku NHL skončila o gól. Na vedení Tampy nad Chicagem 2:1 na zápasy se podílel i český útočník Ondřej Palát

Na obou se hodně podílel švédský obránce v barvách Tampy Viktor Hedman, podruhé za sebou má ve statistikách zápasu dvě gólové přihrávky. „Snažím se nějak přispět i ve hře dopředu,“ říká.

„Když dostáváte přihrávky jako od Ryana Calahana, je to hned o trochu jednodušší. Na rozhodujícím gólu bylo vidět, jak moc se tlačíme do branky. V celé sérii se to může ukázat jako hodně důležitý gól,“ dodává Hedman.

Jeho přínos je teď ve finále NHL obrovský. Není to ale nic, co by se od 24letého beka nečekalo.

„Ano, víme to o něm dlouho. Nedá se říct, že je obránce, nebo útočník, on dokáže zahrát všechno. Stačí se jen po každém zápase podívat na sestřihy nejlepších okamžiků a vždycky ho tam někde najdete. Je pro nás strašně potřebný,“ popisuje útočník Tampy Steven Stamkos.

Připomíná tak, že výkony Viktora Hedmana tak trochu přebily hlavní otázku předchozích dnů. Tedy to, proč za Tampu nedochytal druhý duel Ben Bishop a jestli do třetího nastoupí. Nakonec nastoupil a byl u další výhry.

„Chytá výborně, nedá vám moc prostoru na to ho propálit. A je vlastně těžké i vystřelit tak, aby něco před sebe vyrazil. Většinu puků dokáže udržet, v takových zápasech pak rozhodují právě branky z dorážek. No a k tomu se musíme dostat, tedy stát u něj,“ plánuje obránce Chicaga Trevor Van Riemsdyk, který asi tuší, že jeho tým to bude mít těžké.

Pohled do historie finálových sérii Stanley Cupu totiž říká mimo jiné i to, že kdo vyhrál za stavu 1:1 třetí zápas, ten se v 80 procentech radoval z poháru.

Tampa vede 2:1 a v Chicagu nastoupí ke čtvrtému finále v noci se středy na čtvrtek.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme