Dvanáctiletý komentátor, vozíčkář na tréninku s Crosbym. NHL plnila dětem sny

Zkušené pány v saku a kravatě vystřídal na tribuně hokejového stadionu malý kluk v mikině a čepici s kšiltem dozadu. Malému Nickovi splnil klub New Jersey Devils jeho sen stát se komentátorem nejlepší ligy světa - NHL. Pět nemocných chlapců zas mezi sebe přijali Tučňáci z Pittsburghu

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nick Paccione, 12letý komentátor v akci

Nick Paccione, 12letý komentátor v akci | Foto: NHL.com

12letý Nick má asi dobře naposlouchané komentáře zkušených borců za mikrofonem. Užil si gól domácích Ďáblů a dost podrobný byl i jeho popis celé akce.

Mladý komentátor posluchačům moc pěkně vysvětlil, jak a proč se dva hráči Columbusu srazili, New Jersey pak dalo gól a lidé u rádia mu jistě i odpustili, že si tak trochu zatleskal během komentáře.

Hokejové sny se malým dětem plní třeba i v Pittsburghu. Byla to smlouva na jeden den pro 5 dětí. Generální manažer Jim Rutherford to se slávou oznámil na tiskové konferenci, kde bylo víc rodičů než novinářů s notýsky.

„Rád bych tu přivítal vzácné hosty. Je to den, na který se celá organizace Penguins hodně těšila. Náš tým zase bude o něco silnější," oznámil manažer Tučňáků, než představil pět mladých posil.

„Když jsem viděl v televizi první zápas s mým tátou, chtěl jsem si zahrát. Vypadalo to jaké velký boj - stejně jako já bojuju ve svém životě,“ říká osmiletý Wyatt. Jeho nemoc mu nedovolí, aby sám chodil, a tak ho hvězdy NHL po ledě tlačily na židli, Wyatt si vzal hokejku a alespoň vsedě střílel.

„Je mu 8 let a vidět ho takhle nadšeného, to je skvělý pocit. Říkal mi, že tenhle den je to nejlepší, co kdy zažil,“ zalykala se dojatá Wyattova maninka.

I když pěti dětem v Pittsburghu a jednomu malému komentátorovi v New Jersey skončila smlouva po jediném dni, NHL už pro ně nebude nedosažitelnou metou.

František Kuna, VM Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme