Dvě třetiny jsme nestíhali, přiznal po porážce od Rusů Erik Hrňa

Už podruhé letos odjíždějí čeští hokejisté z ruského Soči s nepořízenou. Po neúspěchu na olympijských hrách tam o tomto víkendu získali jediný bod ze dvou zápasů ruské části Euro Hockey Tour a skončili v Channel One Cupu poslední. Na prohře s Ruskem nic nezměnila ani branka, kterou vstřelil Erik Hrňa.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Erik Hrňa snížil zápas s Ruskem na 2:3, na vyrovnání ale reprezentace nedosáhla

Erik Hrňa snížil zápas s Ruskem na 2:3, na vyrovnání ale reprezentace nedosáhla | Zdroj: ČTK

„Hráli jsme jen třetí třetinu, první dvě se nám nepovedly. Bruslařsky jsme nestíhaly, ani jsme nestřílely. Ve třetí třetině jsme to začali tlačit do brány, vznikly šance a dotáhli jsme se. Škoda, že jsme se nedostali do remízy,“ lituje Erik Hrňa.

Velkou část zápasu zaostával český tým za Ruskem v bruslení. „V kabině jsme si to říkali už před zápasem, ale nějak to nešlo. Do třetí třetiny jsme vstoupili, jako by to byl začátek zápasu, také to bylo vidět,“ všiml si zlepšení nováček v národním týmu.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Erikem Hrňou mluvil o utkání proti Rusku reportér ČRo Petr Kadeřábek

Po nepovedeném zápase s Finskem vstřelil Hrňa svůj první gól. „Vždy se dá něco zlepšovat, ale je hezké dát gól v reprezentaci. Lepší by to bylo, kdyby byl vítězný nebo na remízu,“ lituje.

V Euro Hockey Tour prohrál český tým všech 6 dosavadních zápasů. „Snažím se na to nemyslet. Do každého zápasu jdeme s tím, že ho chceme vyhrát. Kdybychom mysleli na to, že jsme prohráli 6 zápasů v řadě, bylo by to možná ještě horší. Doufám, že to dál bude lepší,“ věří třinecký útočník.

Chce to klid a dál pracovat, uklidňuje Růžička. Kritiku po porážkách čeká

Číst článek

Do dalších zápasů má mužstvo co zlepšovat. „Hlavně se vyvarovat velkých chyb vzadu a neztrácet puky na modrých čarách, jak útočné, tak obranné. To soupeř trestá,“ ví Erik Hrňa.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme