ELH: Kladno poprvé vyhrálo, lídrem stále České Budějovice

Šest duelů mělo dnes na programu 9. kolo hokejové Tipsport extraligy. První vítězství v novém ročníku soutěže zaznamenalo poslední Kladno, na první příčce zůstávají České Budějovice.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Karlových Varů se radují po jedné z branek v síti Třince

Hokejisté Karlových Varů se radují po jedné z branek v síti Třince | Zdroj: ČTK

HC Oceláři Třinec - HC Energie Karlovy Vary 3:4 po sam. nájezdech (0:1, 1:1, 2:1 - 0:0)

Západočeši dokázali bodovat na cizím hřišti už počtvrté v řadě, je ale otázkou jestli jsou se dvěma body spokojeni. Vary totiž vedly až do 47. minuty, pak ale začal úřadovat kapitán Ocelářů Radek Bonk. Jeho góly znamenaly vždy vyrovnání a ve druhém případě dokonce prodloužení. Samostatné nájezdy rozhodl dvěma úspěšnými pokusy karlovarský Košťál.

Branky a nahrávky: 35. Peterek (Zíb, Kohn), 47. Bonk (V. Polák, Varaďa), 52. Bonk (V. Polák, Lojek) - 7. Kumstát, 21. Zaťovič (Pech, D. Hruška), 49. Košťál (Kumstát), rozhodující nájezd Koštál. Rozhodčí: Hradil, Jeřábek - Bryška, Novák. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. Diváci: 2886.

HC Vagnerplast Kladno - HC Plzeň 1929 4:3 po sam. nájezdech (1:1, 1:2, 1:0 - 0:0)

Ve vyrovnaném utkání Kladno dvakrát vedlo, nakonec ale muselo dotahovat náskok soupeře. Zaslouženou remízu vyrovnaného utkání nezměnilo ani prodloužení a tak o vítězství rozhodly samostatné nájezdy. V nich byl jediným úspěšným střelcem kladenský Kalla.


Branky a nahrávky: 6. Kafka (Toman), 23. Kafka (Toman, Kameš), 51. Látal (Kuchler, L. Procházka), rozhodující nájezd Kalla - 9. Straka (P. Sýkora, Vlasák), 27. Vlasák (Straka, Slaney), 34. P. Sýkora (Vlasák, Benák). Rozhodčí: Turčan, Lacina - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 7:8. Využití: 2:1. Diváci: 2051.

BK Mladá Boleslav - Bílí Tygři Liberec 3:5 (0:2, 1:0, 2:3)

Liberečtí málem ztratili vyhraný zápas, když vedli 2:0 a 3:1. Jenže domácí ve třetí části zmobilizovali síly a dokázali vyrovnat. Přesilovková branka Kudrny a technický gól za hození hole Žabky při úniku Hořavy ovšem zajistily Tygrům vítězství.


Branky a nahrávky: 36. Hay (Matějovský), 45. Milroy (Žabka, Divíšek), 53. Žabka (Divíšek) - 12. M. Hořava (Čakajík, Nedvěd), 17. Moravec (Dušek, Nedvěd), 41. Čakajík (Nedvěd, Kudrna), 56. Kudrna (Nedvěd, Hunkes), 60. technický gól. Rozhodčí: Fraňo, Smitka - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:7, navíc Macháček (Ml. Boleslav) 10 min. Využití: 1:3. Diváci: 3620.

PSG Zlín - HC Mountfield České Budějovice 2:3 (0:1, 0:1, 2:1)

Jihočeši získali rozhodující náskok na přelomu 1. a 2. třetiny. Na konci úvodní části nejprve zužitkoval přesilovku hostující Mikeska, v nástupu do druhého dějství se potom po individuálním průniku prosadil Pšurný. Domácím “Beranům“ se nepodařilo snížit ani v pětiminutové početní výhodě.

Naději vrátil do zlínských ochozů až ve třetí části proměněnou přesilovkou Leška. České Budějovice však oplatily domácím stejnou mincí po přesné střele Ptáčka. Balaštík už jen stihl snížit na konečných 2:3.

Branky a nahrávky: 47. Leška (Hamrlík, Galvas), 57. Balaštík (Balán) - 18. Mikeska (Gulaš, Melichar), 22. R. Pšurný (Kuchejda), 50. Ptáček (Martynek, R. Pšurný). Rozhodčí: Hrubý, R. Polák - Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 8:7, navíc Mikeska (Č. Budějovice) 10 min. a 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:2. Diváci: 4218.

HC Eaton Pardubice - HC Slavia Praha 2:4 (0:2, 1:0, 1:2)

Slávisté zaskočili v úvodní třetině domácí tým rychlostí, agresivitou i dvěma využitými přesilovkami. Potom sice Pardubice přidaly, dvakrát snížily vedení Pražanů na rozdíl jediné branky, ale zodpovědně a obětavě hrající hosté si už vítězství nenechali vzít.

Branky a nahrávky: 36. Kočí (Píša, Pivko), 59. Starý (Kolář I, Kočí) - 10. Žižka (Branda, Vondrka), 20. Kadlec (Vondrka, V. Růžička ml.), 42. Jaškin (Krenželok, Jelínek), 60. Vondrka (Štefanka). Rozhodčí: Hribik, Mikula - Bejček, Charvát. Vyloučení: 3:7. Využití: 2:2. Diváci: 9495.

HC Kometa Brno - HC Vítkovice Steel 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)

V divácky vděčném utkání pro sebe získala tři body po zásluze Kometa. Ovšem ani hosté nepředvedli výkon, za který by se museli stydět. Po Káňově gólu šly Vítkovice dokonce do vedení, jenže domácí do závěru druhé třetiny brankami Procházky, Humla a Brabence skóre otočili. V závěru při power-play hostů všechno stvrdil svým druhým gólem v utkání Radek Procházka.

Branky a nahrávky: 7. R. Procházka (Hubáček, Malec), 11. Huml (Pospíšil), 39. Brabenec (Hubáček, Erat), 60. R. Procházka - 6. Káňa. Rozhodčí: Minář, Trombík - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 8:10. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 7200.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme