ELH: Sparta popáté prohrála venku, nestačila na Litvínov

Hokejisté Litvínova porazili v předehrávce 9. kola Tipsport extraligy Spartu 2:1. O branky vítězů se postarali Jenáček s Jánským, za hosty korigoval výsledek Výborný.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Sparty Tomáš Pöpperle v Litvínově inkasoval dvakrát a jeho mužstvo prohrálo

Brankář Sparty Tomáš Pöpperle v Litvínově inkasoval dvakrát a jeho mužstvo prohrálo | Zdroj: ČTK

HC Benzina Litvínov - HC Sparta Praha 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)

Litvínov sbírá v letošní sezóně body především na domácím ledě a potvrdil to i v utkání se Spartou, vyhrál už čtvrtý zápas z pěti. Pražané naopak pokračují v trápení na venkovních stadionech, neuspěli ani v pátém duelu. Úvodní třetina nenabídla téměř žádné brankové příležitosti a herně nudné první dějství skončilo bez branek.

Do prostřední části ovšem vletěli domácí ve velkém stylu. Kubinčák ve 22. minutě ještě sparťanského gólmana Pöpperleho zblízka nepřekonal, o další dvě minuty později se už ale litvínovští hráči radovali z vedení. Skuhrovcovu střelu od modré čáry tečoval při přesilové hře do sítě Jenáček.

Také v dalším průběhu druhé třetiny byli Severočeši lepším mužstvem. Další nadějné šance Kracíka a Rindoše však dokázal hostující brankář Pöpperle zlikvidovat a udržel tak svému týmu naději na bodový zisk.

Tato vize se ale Spartě začala rozplývat po šestatřiceti sekundách posledního dějství. Domácí útočník Jánský pouze posunoval puk z rohu hřiště na hostujícího gólmana a ten ho k překvapení všech pustil za svoje záda. Litvínov byl i nadále nebezpečnějším týmem, nakonec se ale přeci jen musel o tři body obávat.

Ve 49. minutě totiž snížil na rozdíl jediné branky Výborný, který tečoval při přesilové hře střelu Hanzlíka. Víc už však Sparta nestihla, k vyrovnání jí nepomohla ani závěrečná hra bez brankáře.

Branky a nahrávky: 24. Jenáček (Skuhrovec, Jánský), 41. Jánský (V. Hübl) - 49. Výborný (Jan Hanzlík, O'Brien). Rozhodčí: Šindler, Souček - Bláha, Kostka. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. Diváci: 3428.

Sestavy:
Litvínov: J. Hübl - Kroupa, Kubát, Pojkar, Jareš, Švarný, Kousalík, Skuhrovec, Gula - Lukeš, V. Hübl, Jenáček - Majdan, Kracík, Kubinčák - J. Černý, Vopat, Trávníček - Jánský, Gerhát, Rindoš. Trenéři: Reichel a Kučera.

Sparta Praha: Pöpperle - Vykoukal (34. Macholda), Gulaši, O'Brien, Jan Hanzlík, Salcido, Philipp - Kůrka, Broš, Bartánus - Smoleňák, D. Výborný, Ton - Hlaváč, Hlinka, Ručinský - Y. Treille, Koreis, Hromas. Trenéři: Holaň a Volek.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme