ELH: Vítkovice zdolaly v boji o první místo Třinec

Hokejisté Vítkovic se osamostatnili po 26. kole na prvním místě tabulky Tipsport extraligy. V přímém souboji o vedení zdolali Třinec 3:2. Po šesti porážkách v řadě uspěla Sparta, na ledě Karlových Varů vyhrála 4:3 po samostatných nájezdech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Třinecký Daniel Seman (vlevo) v souboji s vítkovickým Petrem Střapáčem

Třinecký Daniel Seman (vlevo) v souboji s vítkovickým Petrem Střapáčem | Zdroj: ČTK

HC Vítkovice Steel - HC Oceláři Třinec 3:2 (1:1, 2:0, 0:1)

Třinec byl kombinačně lepší, úspěch ale slavila větší vítkovická dravost a štěstí v koncovce. Gólový účet ocelářského derby otevřel v 5. minutě v přesilovce domácí Malík, Václav Varaďa ale dokázal v oslabení o chvíli později vyrovnat.

Rozhodující náskok potom zajistily Vítkovicím trefy Sýkory a Pohla ve druhé třetině. Druhý gól třineckého Varadi pět minut před koncem duelu už pouze korigoval skóre.

Branky a nahrávky: 5. Malík (Burger), 23. J. Sýkora (Szturc), 36. Pohl (Klimek) - 8. Varaďa (Seman), 55. Varaďa (Lojek). Rozhodčí: Minář, Polák - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 9002

HC Energie Karlovy Vary - HC Sparta Praha 3:4 po sam. nájezdech (2:1, 0:2, 1:0 - 0:0)

V 11. minutě měli domácí náskok 2:0 a dirigovali dění na ledě. Za této situace ovšem ubrali plyn a dopřáli trápícímu se soupeři, aby otočil vývoj zápasu. Sparta pak dlouho vedla 3:2. Karlovarští sice vyrovnali, ale v samostatných nájezdech rozhodl o vítězství pražského týmu David Výborný.

Branky a nahrávky: 11. Melenovský (M. Procházka), 11. T. Klíma (Sailer), 52. Mucha (T. Klíma) - 19. Broš (Bartánus), 28. Smoleňák (Vykoukal), 29. Karpov (O´Brien), rozhodující sam. nájezd Výborný. Rozhodčí: Trombík, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 2:7. Využití: 0:1. Diváci: 3113.

HC Plzeň 1929 - PSG Zlín 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)

Výhru Indiánů režírovalo duo Radek Duda - Martin Straka. První připojil ke dvěma trefám jednu asistenci, plzeňský kapitán potom připravil svým spoluhráčům tři góly. Hosté toho v Plzni moc neukázali a dobře chytajícího plzeňského juniora Mazance tak překonal pouze Sýkora.

Branky a nahrávky: 9. Jiří Hanzlík (Straka, Jan Kovář), 19. Duda (Straka, Modrý), 37. Duda (Straka, Johnson), 54. Vostřák (Duda) - 13. T. Sýkora (Grof). Rozhodčí: Husička, Mikula - Bryška, Novák. Vyloučení: 6:8, navíc Kubiš (Zlín) 5 min a do konce utkání. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4276

HC Vagnerplast Kladno - HC Benzina Litvínov 1:5 (1:1, 0:0, 0:4)

Utkání bylo vyrovnanější, než ukazuje jeho výsledek. Rozhodl ho úvod třetí třetiny, kdy za stavu 1:1 dali hosté dva góly v rozmezí necelé půlminuty. Na to už domácí zareagovat nedokázali. Naopak při hře bez brankáře a v samotném závěru z trestného střílení inkasovali další dvě branky.

Branky a nahrávky: 8. Bicek (Patera, Kalla) - 5. Lukeš (Ručinský, Černošek), 41. Lukeš (V. Hübl), 42. Jánský (Kracík, Ručinský), 59. Ručinský (Trávníček, Černošek), 60. Jánský z trestného střílení. Rozhodčí: Hradil, Hribik - Pouzar, Svoboda. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. Diváci: 2001

BK Mladá Boleslav - HC Eaton Pardubice 2:4 (1:2, 0:2, 1:0)

Hosty nastartoval rychlý gól po čtrnácti sekundách hry, na který ale stačil ještě boleslavský Pabiška najít odpověď. To ovšem bylo v domácím podání prakticky vše. Pardubičtí si vývoj zápasu pohlídali a znovu potvrdili, že na ledě soupeřů se jim daří.

Branky a nahrávky: 13. Pabiška z trestného střílení, 41. Divíšek - 1. Koukal (Kolář I), 15. Bartek (Kaberle), 27. Nakládal (Kaberle, Koukal), 28. Somík (Mezei, Špirko). Rozhodčí: Blecha, Jeřábek - Kis, Prchal. Vyloučení: 7:7, navíc Jindra (Mladá Boleslav) 10 min. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 2980

Bílí Tygři Liberec - HC Mountfield České Budějovice 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)

Liberecký tým potvrdil formu z předchozích duelů a potřetí za sebou zvítězil. Utkání s Českými Budějovicemi nabízelo od počátku útočný hokej, z množství šancí se ale prosadil v úvodní třetině pouze domácí Štich.

Prostřední dějství se hrálo především v režii severočeského celku, jeho snaha ovšem končila na připraveném brankáři Kovářovi. Ten pustil za svá záda pouze jediný gól a držel tak alespoň částečně naděje hostů na bodový zisk.

Šance Budějovic poté navíc posílil v 50. minutě snížením na 1:2 Ptáček. Drama se ale nakonec nekonalo, protože za další tři minuty skóroval Klimenta a Liberec už si závěr utkání pohlídal.

Branky a nahrávky: 4. Štich (Hunkes), 29. Klimenta (M. Hořava), 53. Klimenta (Vak, Štich) - 50. Ptáček (Šimánek). Rozhodčí: Turčan, Šindler - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 5:8. Využití: 0:1. Diváci: 3819

HC Slavia Praha - HC Kometa Brno 3:4 v prodl. (1:2, 2:0, 0:1 - 0:1)

Kometa se před více než dvanácti tisíci diváky - rekordní návštěvou aktuálního ročníku extraligy – ujala rychle dvougólového vedení. Slavia se ale nenechala náskokem hostů ani převahou jejich fanoušků v hledišti zaskočit, otočila skóre a sahala po vítězství. Jenže dvě minuty před třetí třetinou vyrovnal Hruška a v prodloužení zajistil Kometě výhru Dlouhý.

Branky a nahrávky: 20. Krenželok (T. Svoboda), 30. Micka (Žižka), 34. V. Růžička ml. (Kadlec, Vondrka) - 7. Dopita (Stehlík), 8. Brabenec (Huml), 58. R. Hruška (Kvapil, Veselý), 63. Dlouhý (Brabenec). Rozhodčí: Souček, Hodek - Bejček, Charvát. Vyloučení: 8:8. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 12.251.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme