Extraligisté zvládli vstup do baráže, Slavia si užívala atmosféru v Edenu

Hokejisté Slavie se na konci základní části extraligy vrátili na stadion do Edenu. Zápasy o setrvání mezi elitou tak budou hrát na tom opravdovém domácím stadionu. A to je jedna z mála pozitivních věcí na letošním účinkování Slavie v extralize.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitán Slavie Jaroslav Bednář se raduje z gólu, brankář Miroslav Kopřiva z Chomutova jen smutně přihlíží

Kapitán Slavie Jaroslav Bednář se raduje z gólu, brankář Miroslav Kopřiva z Chomutova jen smutně přihlíží | Zdroj: ČTK

„Perfektní. Těšil jsem se na to od té doby, co jsem se dozvěděl, že budeme hrát v Edenu. I když nebylo úplně plno, tak je tady slyšet každý hlas, každý pískot. Jsem nadšenej,“ spokojeně hodnotil atmosféru prvního barážového utkání Jaroslav Bednář.

Jeho slova potvrdila i závěrečná děkovačka, ve které byl hlavním hrdinou brankář červenobílých Dominik Furch.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vstup do baráže zvládly lépe extraligové celky, Olomouc porazila České Budějovice a Slavia si i díky výborné atmosféře v Edenu poradila s Chomutovem

Gólman Slavie měl opravdu hodně práce v prvním barážovém utkání, ve kterém Slavia porazila Chomutov 2:1. Hosté ze severu Čech hráli často přesilovky a párkrát dokonce 5 na 3. Mladý gólman měl ale jisté zákroky.

„Podařilo se nám ubránit spoustu oslabení. Hlavní bylo, že jsme neinkasovali v dlouhém oslabení tři na pět ve třetí třetině. To byl rozhodující moment a ke konci jsme přidali druhý gól,“ zhodnotil zápas Furch.

I v druhém barážovém utkání měl radost tým, který se chce udržet v extralize.

Hokejisté Olomouce v prvním kole porazili na domácím ledě Motor České Budějovice 4:2. Jihočeši sice dokázali v druhé třetině dvakrát vyrovnat, ale domácí mužstvo ale v závěru zápasu zužitkovalo svůj tlak dvěma góly.

„Těžký utkání, ale dobře jsme do něj vstoupili a snažili se soupeři odskočit. Pak jsme sice dvakrát zbytečně inkasovali, ale nakonec jsme se štěstím vydřeli vítězství,“ ocenil vůli olomouckého celku střelec dvou jeho branek Jan Knotek.

Baráž pokračuje zítra - Slavia odjede na led českobudějovického Motoru, Chomutov přivítá Olomouc.

Štěpán Pokorný, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme