Extraligoví hokejisté míří v přípravě na led

Hokejisté z extraligových týmů mají za sebou konečně přípravu na suchu a začínají trénovat na ledě. Kromě přípravných zápasů na ně čeká i Tipsport cup.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trénink české národní hokejové reprezentace

Trénink české národní hokejové reprezentace | Foto: Tomáš Adamec

Úmorné vedro láká spíše k rekreaci. Na tu ovšem mohou zapomenout hokejisté extraligových týmů. Pro řadu z nich začala příprava na ledě. Už v příštím týdnu se navíc odehrají první přípravné zápasy.

V Havlíčkově Brodě se například PSG Zlín utká ve čtvrtek 29. července se Spartakem Moskva - mužstvem trenéra Miloše Říhy, které posílil Dominik Hašek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Extraligoví hokejisté míří v přípravě na led

O den později se na litvínovském ledě při exhibici rozloučí se svou kariérou hned dvě osobnosti českého hokeje - Robert Reichel a Jiří Šlégr. Začátek srpna bude pak vyhrazen úvodním zápasům letního Tipsport Cupu.

„Určitě je dobře, že se zápasy nehrají jen tak, aby si člověk zahrál, ale že to má nějaký systém. Na druhou stranu mi to určitě nepřeceňujeme a Tipsport Cup budeme hrát jako každé přátelské utkání se širokým kádrem z Benátek a z juniorů, aby si zahrál každý a ukázal se každý hráč v té organizaci," uvedl k pohárové soutěži asistent trenéra libereckých Bílých tygrů Filip Pešán.

Ten také popsal změny v severočeském mužstvu. „Přivítali jsme tady Marka Trončinského z Kladna, Tomáše Vaka, brankáře Voškrdu. Z Ruska přišel Jarda Kudrna - ten by měl být velkou posilou. Vedení nám vyšlo maximálně vstříc v našich požadavcích. S kádrem, který je teď, tak jsme spokojeni. Uvidíme, třeba ještě jedno posílení přijde."

Omlazení v Mladé Boleslavi

To v Mladé Boleslavi, která si extraligovou příslušnost zajistila až v baráži, skončili především zkušení hráči. Na soupisce mužstva už chybí Richard Král, Waldemar Jiruš nebo Michal Sup.

„Do koncepce klubu jsme se snažili v tuto chvíli zařadit omlazení týmu. Chtěli jsme, aby to byl dravější hokej, než který jsme hráli doposud," vysvětlil důvody změn generální manažer Cyril Suk.

Ani zkušenost ovšem mezi novými tvářemi nechybí. Reprezentují ji Jiří Marušák, Radek Matějovský nebo Tomáš Divíšek.

„Já jsem sháněl informace, jak to tady bude vypadat, co se tady změní. Protože určitě tady nikdo nechce znovu baráž! Chceme se tomu vyhnout, chceme hrát co nejvýše. Nechci říkat nějaké předsezónní umístění, ale každopádně určitě ne baráž. Byl bych rád, kdybychom se o to kolem prosince ledna už nemuseli zajímat," přeje si Tomáš Divíšek.

Hráč, který prošel několika extraligovými týmy, má také jasnou představu o hře mužstva „Jsou tady hodně mladí kluci, bude to bojovné. Myslím, že určitě nebudeme nikoho přehrávat nějakým krásným hokejem, nebudeme to hrát do prázdné brány. Budeme to hrát silou a fyzičkou."

S lahůdkou pro hokejové příznivce pak přichází pražská Sparta. Nejenže v úvodu sezony využije služeb Jana Hlaváče a Jaroslava Hlinky působících ve Švédsku, navíc se na domácím ledě představí ve čtyřech zápasech European Trophy.

Pavel Petr, Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme