Extraligový rozhodčí Souček si čtyři duely nezapíská. Trest dostal za chyby ze zápasu v Litvínově

Hlavní rozhodčí Štěpán Souček dostal čtyřzápasový trest za chybně nařízené trestné střílení v závěru pátečního zápasu 22. kola hokejové extraligy mezi Litvínovem a Karlovými Vary. Severočeši po Součkovu pochybení 20 sekund před koncem normální hrací doby vyrovnali, v prodloužení poté obrat dokonali a vyhráli 2:1.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Píšťalka rozhodčího, ilustrační foto

Píšťalka rozhodčího, ilustrační foto | Foto: Martin Váňa

Souček nařídil trestné střílení v čase 59:40 za úmyslné posunutí branky. Dopustit se ho měl obránce Energie Martin Rýgl, který se v pádu snažil zabránit proniknutí puku před karlovarskou branku.

Komise rozhodčích Českého svazu ledního hokeje ale dnes Součkovo rozhodnutí označila za chybné a vyhodnotila ho jako závažné pochybení.

Třinec nadělil Zlínu sedm gólu. Karlovy Vary ztratily jednobrankové vedení dvacet sekund před koncem

Číst článek

Komise neshledala v Rýglově počínání přímý úmysl. „Hráč neučinil cílený aktivní pohyb, aby branku posunul,“ uvedl předseda komise Vladimír Šindler. „Trestné střílení bylo nařízeno chybně, podle čl. 130 Pravidel ledního hokeje se nařizuje tehdy, pokud hráč posune vlastní branku v posledních dvou minutách základní hrací doby nebo v prodloužení úmyslně,“ vysvětlil Šindler.

Litvínovu verdikt rozhodčího pomohl k vyrovnání. Útočník Robin Hanzl totiž trestné střílení bezpečně proměnil a vyrovnal na 1:1. V prodloužení poté v přesilovce Karel Kubát zajistil domácím výhru 2:1 a zisk dvou bodů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme