Extraligu budou hrát tři vítězové z Nagana, vrací se i další osobnosti

Na sedmi hokejových stadionech dnes začne nový ročník hokejové extraligy. Fanoušci budou zvědaví na výkony svého oblíbeného celku, ale také na osobnosti v týmech soupeřů. I přes konec kariéry Martina Straky a Petra Nedvěda zůstaly v kádrech týmů slavní hokejisté.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání hokejových šampionů v Jihlavě. Na snímku útočník Martin Ručínský

Utkání hokejových šampionů v Jihlavě. Na snímku útočník Martin Ručínský | Foto: Jan Kodet | Zdroj: Český rozhlas

Diváci se mohou těšit na umění hned tři olympijských vítězů z Nagana. V olomouckém dresu to bude Pavel Patera a v litvínovském Jiří Šlégr a po dlouhém váhání i Martin Ručínský

„Bude mi 44 a věk člověk nezastaví. Chuť je vždycky, ale jde o to, jestli jsou v pořádku nohy i hlava. Nohy nebudou jezdit do 50 a nejde to lehce. Asi mám štěstí, že ještě těm mladším trochu stačím, ale žádný med to není,“ říká Martin Ručínský.

Vedle tradičních jmen Hlinky, Vlasáka, Kratěny, Broše, Výborného a dalších budou fanoušci zvědaví na to, jak se povede hráčům, kteří se do extraligy vrací po dlouhém působení v zahraničí.

Přehrát

00:00 / 00:00

S hokejovými osobnostmi v extraligových kádrech mluvil reportér ČRo Petr Kadeřábek

Liberec angažoval Martina Škoulu, Třinec vyhrál přetahovanou o Zbyňka Irgla, do Vítkovic se po deseti letech alespoň na čas vrací tamní nejslavnější odchovanec Rostislav Olesz, pardubické obraně bude své zkušenosti předávat Petr Čáslava.

„Určitě rád poradím, když někdo bude chtít, ale obránce tu máme zkušené, takže myslím, že to nebude nějak horké,“ říká mistr světa z roku 2010 Petr Čáslava.

Zdá se, že v obraně Pardubic se Čáslava potká s dalším šampionem z Německa Tomáš Mojžíšem. Ten přišel před pár dny o angažmá ve Slovanu Bratislava a vše nasvědčuje, že by se mohl dohodnout právě s Pardubicemi.

Startuje hokejová extraliga. Změny pravidel mají přinést víc gólů

Číst článek

Dvaatřicetiletý bek by přitom zažil extraligovou premiéru. V nejvyšší domácí soutěži totiž odehrál pouze devět utkání v době, kdy tam hostoval z pražského Lva.

„Mám z extraligy respekt a trochu se jí bojím. Poznal jsem, jak složitá je to soutěž, a osobně mi moc nevyhovuje. Ale když nastoupím, budu se snažit, abych něco předvedl,“ slibuje Tomáš Mojžíš.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme