Faksa neuhlídal Tarasenka. Dallas prohrál v St. Louis po prodloužení

Hokejisté St. Louis porazili v NHL Dallas 4:3 v prodloužení a podesáté za sebou bodovali na domácím ledě. Vítězný gól vstřelil v 64. minutě Vladimir Tarasenko. Také druhý pondělní zápas rozhodlo až prodloužení, New York Islanders v něm zvítězili 2:1 nad Calgary.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radek Faksa v zápase proti St. Louis

Radek Faksa v zápase proti St. Louis | Zdroj: Reuters

Blues z posledních deseti duelů před vlastními fanoušky osm vyhráli a dvakrát odešli poraženi až po prodloužení nebo nájezdech. Celkově mají na domácím ledě deset výher a jen jednu prohru v základní hrací době.

Další spolehlivý výkon podal v jejich brance Jake Allen, který zneškodnil 18 střel a vychytal šesté vítězství v řadě.

Domácí k němu měli od začátku blíž, když po 25 minutách vedli 2:0. Hosté manko smazali gólem na konci druhé a v úvodu třetí třetiny, v 54. minutě ale vrátil St. Louis náskok David Perron.

Blues však ve druhém utkání po sobě inkasovali při soupeřově power play, když 50 sekund před třetí sirénou vyrovnal svou druhou trefou v zápase obránce Jamie Oleksiak.

U jeho gólu byl na ledě i český útočník Radek Faksa, který při Oleksiakově střele od modré čáry dobře clonil před brankou. V prodloužení pak ale Faksa neuhlídal Tarasenka, který po rychlé kombinaci v útočném pásmu střílel do odkryté branky.

Statistika NHL:
St. Louis - Dallas 4:3 v prodl. (1:0, 1:1, 1:2 - 1:0)
Branky: 14. Fabbri, 25. Pietrangelo, 54. Perron, 64. Tarasenko - 37. a 60. Oleksiak, 42. Jamie Benn. Střely na branku: 31:21. Diváci: 17.169. Hvězdy zápasu: 1. Perron (St. Louis), 2. Oleksiak (Dallas), 3. Fabbri (St. Louis).

NY Islanders - Calgary 2:1 v prodl. (1:0, 0:0, 0:1 - 1:0)
Branky: 8. Tavares, 62. Hickey - 46. Monahan. Střely na branku: 27:26. Diváci: 10.772. Hvězdy zápasu: 1. Hickey, 2. Tavares, 3. Greiss (všichni Islanders).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme