Faksa rozhodl o výhře Dallasu, Hertl načal vítězný obrat

V obou semifinálových zápasech Západní konference NHL se prosadili čeští hokejisté. Radek Faksa z Dallasu byl první hvězdou zápasu proti St. Louis, když při výhře 2:1 na jeden gól přihrál a ten vítězný dal sám. Tomáš Hertl ze San Jose vyrovnal zápas s Nashvillem, který Sharks nakonec vyhráli 5:2.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radek Faksa (uprostřed) gólem a asistencí zařídil výhru Dallasu, blahopřát mu přijíždí i Aleš Hemský

Radek Faksa (uprostřed) gólem a asistencí zařídil výhru Dallasu, blahopřát mu přijíždí i Aleš Hemský | Zdroj: Reuters

„Do týmu přinesl nadšení a ochotu udělat všechno, abychom vyhráli,“ pochválil Faksu trenér Dallasu Stars Lindy Ruff. „Je to kluk, který si užívá každou minutu na ledě a na jeho hře je to vidět.“

Radek Faksa byl vyhlášen první hvězdou zápasu, výrazně se totiž podílel na obou gólech Dallasu. V polovině zápasu nejdřív jeho střelu dorazil Antoine Roussel a Stars ve vlastní hale vedli.

Osm a půl minut před koncem sice Shattenkirk ze St. Louis vyrovnal, ale pak se dopředu rozjela česká dvojice Radek Faksa, Aleš Hemský. Faksa nejdřív připravil svému spoluhráči střeleckou pozici, a když neuspěl, vstřelil vítězný gól sám. Dallas po výhře 2:1 vede 1:0 na zápasy.

Ve druhém zápase hokejisté San José po 40 minutách prohrávali 0:1, pak si ale v přesilové hře našel puk před brankou Tomáš Hertl, vyrovnal a odstartoval obrat. Ve zbývajících minutách na něj spoluhráči navázali ještě čtyřikrát a po výhře 5:2 se Sharks ujali v sérii vedení.

2. kolo play off NHL:
Západní konference - 1. zápasy:
Dallas - St. Louis 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
Branky: 30. Roussel (Faksa), 56. Faksa (Hemský) - 52. Shattenkirk. Střely na branku: 42:32. Diváci: 18.532. Hvězdy zápasu: 1. Faksa (Dallas), 2. Elliott (St. Louis), 3. Lehtonen (Dallas).

San Jose - Nashville 5:2 (0:0, 0:1, 5:1)
Branky: 56. a 59. Couture, 43. Hertl, 52. Ward, 60. Wingels - 25. Fisher, 59. Johansen. Střely na branku: 38:31. Diváci: 17.026. Hvězdy zápasu: 1. Ward, 2. Couture, 3. Hertl (všichni San Jose).

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme