Faksa tečoval Hudlerovu střelu a dal jediný gól poraženého Dallasu

Český útočník Radek Faksa zaznamenal v utkání s Buffalem jednu branku a celkově šestou v této sezoně. Asistenci si připsal Jiří Hudler. Nicméně Dallas prohrál 1:4. Ani jeden gól nevstřelili hokejisté Bostonu, kteří podlehli Islanders 0:4.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radek Faksa (vlevo) vstřelil jedinou branku Dallasu

Radek Faksa (vlevo) vstřelil jedinou branku Dallasu | Zdroj: Reuters

Dallas prohrával na ledě Buffala už v devatenácté vteřině, kdy ztratil puk ve vlastním pásmu a Tyler Ennis poslal domácí do vedení a v přesilové hře navyšoval na 2:0 Jake McCabe. A byl to právě třiadvacetiletý český útočník, komu se ještě v první třetině podařilo snížit, když tečoval střelu krajana Jiřího Hudlera. Ale to bylo ze strany hostů všechno.

O další dvě branky Buffala se postaral Jack Eichel, který nejdřív využil ve druhé části přesilovku, kdy si počkal, až vypadne puk z chumlu před brankou, a skóroval do odkryté poloviny brány. Ve třetí třetině využil při soupeřově power play špatného zpracování jednoho z hráčů a dojel s pukem až do brány.

Hokejisté New York Islanders srazili ve druhé třetině Boston třemi góly během pěti minut. Hned dvakrát se trefil Nikolai Kulemin. Nečekanou střelou na bližší tyčku se prosadil Josh Bailey. Ve vlastním oslabení navýšil v závěrečné části na 4:0 Jason Chimera, který vystihl zaváhání bostonského obránce, obral ho o puk a šel do samostatného úniku. Češi David Pastrňák a David Krejčí se tentokrát do statistiky nezapsali.

Výsledky NHL:
Boston - NY Islanders 0:4 (0:0, 0:3, 0:1)
Branky: 34. a 39. Kuljomin, 35. Bailey, 52. Chimera. Střely na branku: 32:27. Diváci: 17.565. Hvězdy zápasu: 1. Kuljomin, 2. Greiss, 3. Cizikas (všichni Islanders).

Buffalo - Dallas 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
Branky: 28. a 60. Eichel, 1. Ennis, 13. McCabe - 16. Faksa (Hudler). Střely na branku: 29:32. Diváci: 19.070. Hvězdy zápasu: 1. Eichel, 2. Ennis, 3. Reinhart (všichni Buffalo).

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme