Fauly a špatný úvod. Takhle se hrát nedá, hodnotí zápas se Švýcary Vondrka

Hokejová reprezentace si ve svém posledním zápase ve skupině mistrovství světa už nemohla vylepšit postupovou pozici. Možná i proto byl závěrečný zápas se Švýcarskem - byť nakonec po nájezdech vítězný - trochu rozpačitý. Pro čtvrtfinále s Finskem je na čem stavět, ale dost věcí se také nepovedlo.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér české reprezentace Vladimír Růžička na střídačce

Trenér české reprezentace Vladimír Růžička na střídačce | Foto: Český rozhlas

„Byli jsme hodně vylučováni a oni se tím dostali do zápasu,“ říká Michal Vondrka, který nakonec zakončil sérii nájezdů gólem a český tým mohl slavit výhru 2:1.

„První třetinu jsme hráli čtyři nebo pět oslabení, což je půl třetiny, a dokonce jsme hráli i ve třech. To je negativní, protože na této úrovni se to takhle hrát nedá,“ dodává Vondrka.

Vedle častých oslabení nebyla ideální hra v přesilovce, do které naskočit netypicky Jiří Novotný.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hodně vyloučených, opět nezvládnutá první třetina a k tomu tým bez Jaromíra Jágra. Zápas se Švýcary na MS v hokeji se ale znovu povedlo otočit

„Nedostáváme tolik puků přes hráče, na druhou stranu Švýcaři hráli dobře, hodně střel z boku. Další utkání musíme zlepšit, protože přesilovky rozhodují, a jestliže pětkrát vypálíme, čtyřikrát nám to blokuje… Jedna střela za dvě minuty je málo,“ popisuje chyby v přesilovkách Novotný.

Šanci dostal možná i proto, že ze zápasu po dvou střídáních odstoupil Jaromír Jágr a už se neobjevil. Více o jeho zdravotním stavu ale trenéři říkat nechtějí. I bez českého veterána dokázal národní tým výsledek otočit.

Sledovali jsme ONLINE: Češi porazili Švýcarsko po nájezdech, ve čtvrtfinále narazí na Finy

Číst článek

„Nevzdávat se, což děláme celý turnaj. Bude to o tom, jak budeme bránit, nejenom obránci, ale celý manšaft. Budeme hrát proti Finům, kteří jsou výborní a moc gólů nedostávají. Věřím tomu, že to bude super zápas,“ svěřuje se brankář Ondřej Pavelec, který chytil soupeři dva nájezdy.

Další by přišly případně ve čtvrtfinále s Finskem a trenér Růžička varuje před přemírou snahy v domácím prostředí.

OBRAZEM: V posledním zápase skupiny udolali Češi Švýcarsko 2:1 na nájezdy

Číst článek

„Lidi přirovnávám k Brazílii ve fotbale. Na druhou stranu se samozřejmě bavíme, možná se tomu i trošku smějeme, že sedmý zápas je nervozita, ale hrajete doma a nikdo nechce zklamat. Není to jednoduché,“ těší a zároveň i trápí kouče Růžičku skvělá atmosféra šampionátu.

Simona Bartošová, František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme