Finále Stanley Cupu se přesunulo do Chicaga, Tampa řeší problémy v brankovišti

Kdo dřív vyhraje tři zápasy, má Stanley Cup. Finále play-off NHL mezi hokejisty Tampy a Chicaga je vyrovnané 1:1 na zápasy a důležitý krok k trofeji udělá jeden z finalistů už v noci na zítřek. Co se ale neví, to je post gólmanské jedničky na straně Tampy Bay.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Poslední utkání dochytal v brance Tampy Bay Rus Vasilevski

Poslední utkání dochytal v brance Tampy Bay Rus Vasilevski | Zdroj: Reuters

„S dovolením si vypůjčím 11 let stará slova Johna Tortorely, z roku, kdy byla náš klub poprvé v historii ve finále. Nechme to být, přesně takhle by odpověděl,“ usmál se trenér Tampy John Cooper.

Nejprve na tiskové konferenci vtipkoval s narážkou na slova bývalého trenéra vítězů Stanley Cupu Johna Tortorely, který tým dovedl poprvé v klubové historii k titulu. Bylo to v roce 2004. Nyní od konce druhého finále čelí stále stejné otázce pořád dokola.

Přehrát

00:00 / 00:00

Finále Stanley Cupu se přesunulo do Tampy, která řeší problémy v brankovišti. Místo jedničky Bishopa dochytal poslední utkání Rus Vasilevski

Jednička Ben Bishop totiž ve třetí třetině posledního zápasu odjel z branky, a i když se ještě na chvíli vrátil, zápas dochytal dvacetiletý Rus Vasilevski.

„Nějak se o to nestarám, jsou dobří oba. Proti Vasilevskymu jsem hrál za juniorku. A je vlastně pravda, že jsem mu dal dva góly, pokud si dobře vzpomínám. Takže je to vlastně úplně jinak, zas tak jedno mi to není,“ říkal jeden z nejlepších hráčů finále, finský útočník Chicaga Tuevo Teravainen.

Když už kouče Tampy Coopera nebavily stejné otázky, debatu ukončil tím, že neví.

„Ne, nevím to. Když bych to věděl na sto procent, řekl bych vám to. Nebylo by co tajit. Ale takhle nechci nic slibovat.“

Náhradník Vasilevskij dotáhl Tampu ke srovnání finálové série a přepsal dějiny NHL

Číst článek

Na gólmanovi musí Tampa stavět, v Chicagu bude chtít dobře bránit. Jeden vyhraný zápas a vrácení série na vlastní led za stavu 2:2 by bylo pro Blesky proti zkušenému Chicagu hodně cenné.

„Je daleko jednodušší naučit střelce a útočníky bránit, než chtít po hráčích, kteří jsou dlouhodobě defenzivní, aby dávali góly. Hrát hodně do obrany, je naše volba. Máme to tak a klidně bych gólmana udělal kapitánem. Prostě tak hrajeme,“ říká kouč Tampy Jon Cooper.

Vojtěch Bureš, František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme