Finálová trefa byla jeho jedinou na MS. To je mi jedno, hlavně, že jsme vyhráli, říká McDavid

Stejně jako před rokem zní po mistrovství světa v hokeji stejná zpráva. Vyhrála Kanada a zaslouženě. Finálová výhra nad Finskem 2:0 ale není jen týmovým zápisem do historie. Cestu Javorových listů za zlatem totiž rámují příběhy několika reprezentantů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

19letý kanadský útočník Connor McDavid  střílí gól proti Finsku ve finále MS

19letý kanadský útočník Connor McDavid střílí gól proti Finsku ve finále MS | Zdroj: Reuters

Kapitán Cory Perry zvedl nad hlavu pohár a tím se dostal do Triple Gold Clubu, tedy mezi hráče, kteří už mají Stanley Cup, olympijské zlato a teď i titul mistra světa.

„Znamená to pro mě strašně moc. Každý vám to celý turnaj připomíná, prakticky každý den, a tak se vám to někde vzadu v hlavě usadí a pořád se vás ta myšlenka drží. Ale nikdy nevíte, jestli to vyjde,“ přiznal Perry.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokeji nadále vládne Kanada, MS vyhrála zaslouženě, podruhé za sebou a po šestadvacáté v historii. Cestu Javorových listů za zlatem rámují příběhy několika reprezentantů.

Finále rozhodla jednička loňského draftu, 19letý Connor McDavid. Stal se tak nejmladším hokejistou, který má zlato z šampionátu osmnáctek, dvacítek i ze seniorů. Přitom finálová trefa byla jeho jedinou v turnaji.

„To je mi úplně jedno, hlavně že jsem součástí týmu, který vyhrál mistrovství světa. Byli jsme spolu skoro měsíc a našli jsme si k sobě všichni cestu. Byla to hrozně pestrá parta,“ vysvětluje.

A pak je tu ještě trojice Kanaďanů, která zažila loňské zlato v Praze. Tyler Hall, Ryan OReilly a třetím do party je Mat Duchene, střelec poslední branky moskevského turnaje.

„Zvládli jsme skvěle hrát s pukem na holi, drželi jsme ho dlouho a s tím měli soupeři problém. A také jsme věděli, že umíme být nebezpeční dopředu. Toho jsme se drželi, věděli jsme, že jsme silní,“ řekl nadšeně Duchene.

Kanada vyhrála mistrovství světa v hokeji zaslouženě, podruhé za sebou a po šestadvacáté v historii.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme