Florida s Jágrem je nejstarším týmem NHL, do sezony vstoupí proti Philadelphii

Fanoušci kladenského hokeje, kteří budou v noci na zítřek koukat na zápas NHL mezi Floridou a Philadelphií, budou mít možná rozpolcené pocity. Jaromír Jágr nastoupí k prvnímu zápasu sezony. Na druhé straně bude stát Jakub Voráček.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr

Jaromír Jágr | Foto: Kristýna Maková

„Když máš v týmu hráče, kterému je skoro 50, tak to kazí průměr,“ naráží Jakub Voráček ironicky na Jaromíra Jágra. Ano, padesát mu samozřejmě není, ale je to právě on, kdo ve třiačtyřiceti letech nejvíce zvedá věkový průměr Floridy Panthers. Tedy týmu, který je podle Voráčka dobře poskládán.

„Mají velkou kvalitu, vloni bojovali o play-off a je to hodně mladý tým s hodně veterány. Jsou nejstarší v lize, ale mají v týmu i hodně mladých hráčů,“ ví Voráček o síle Floridy v čele s Jágrem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Udělat play-off je hodně obtížné, zvlášť v naší konferenci, postoupí pouze osm týmů ze šestnácti, říká před startem sezony Jaromír Jágr

Jeho další štace v NHL v podobě přestupu právě na Floridu s sebou přinesla hodně otazníků, které se týkaly třeba toho, co bude Jágr v prý ne tak kvalitním týmu dělat. Odpověď je jednoduchá, bude dělat to co loni po příchodu z New Jersey, pokusí se táhnout tým do vyřazovacích bojů.

„Udělat play-off je hodně obtížné, zvlášť v naší konferenci, kde je o dva týmy více. Postoupí pouze osm ze šestnácti a jsou tam opravdu kvalitní mužstva. Vloni to neudělal Boston nebo Philadelphia.“

Kromě toho, že Jágr chce dotáhnout Floridu do play-off, může v týmu plném věkových rozdílů mladé hráče v lecčems poučit. A vzhledem k tomu, že to bylo nedávno 25 let od jeho prvního startu a druhý den i gólu v NHL, je vidět, že se svojí hokejovo-pracovní poučkou řídí už hodně dlouho.

První zápasy jsou hektické, bude to lepší, říká po prohře v Tampě Jakub Voráček

Číst článek

„Není nic jednoduššího, než si vydělávat sportem. Jít na trénink, hodinu a půl se tam vyklouzat a občas jít na zápas. Proto radím všem hráčům, že dokud můžou hrát, ať se tomu věnují, protože pak začíná těžší život,“ říká Jaromír Jágr a na rozdíl od Jakuba Voráčka ho první zápase sezony teprve čeká.

A bude to až během čtvrtého hracího dne NHL. Utkání Floridy proti Philadelphii začne v jednu hodinu po půlnoci středoevropského času.

Vojtěch Bureš, František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme