Floridu povede Rowe. Změní se s novým koučem Jágrova pozice?

Hokejisté Floridy ani zdaleka nepatří k nejhorším týmům NHL této sezóny, přesto jako první přišli o svého trenéra. Vedení klubu po porážce 2:3 na ledě Caroliny odvolalo kouče Gerrarda Gallanta a s ním skončil i jeho asistent Mike Kelly. Novým koučem do konce sezony byl jmenován generální manažer Tom Rowe, který ještě v minulé sezoně vedl farmářský tým v AHL.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český hokejový útočník Jaromír Jágr

Český hokejový útočník Jaromír Jágr | Zdroj: Reuters

„Byl jsem propuštěn,“ oznámil třiapadesátiletý Gallant reportérovi webu nhl.com.

Přitom v minulém ročníku dosáhla Florida historického úspěchu, když právě s trenérem Gallantem vyhrála Atlantickou divizi. Nejproduktivnějším hráčem v základní části byl český útočník Jaromír Jágr. Gallant trénoval Pantery od roku 2014 a letos v lednu prodloužil smlouvu o dva roky.

V nové sezoně sice Florida nezáří, po 22 zápasech má stejně výher jako porážek, ale v tabulce je ještě spousta týmů pod ní. Teď tedy prohrála Florida na ledě Caroliny, a zatímco autobus odvážel tým na letiště, Gallant čekal před halou na taxi.

Zákulisní boj

Zámořská média spekulují, že jeho propuštění může být zákulisním bojem, protože klub na jaře převzal právě Tom Rowe coby nový generální manažer, který chce Floridu vést úplně jiným způsobem a Gallant mu do plánu neseděl.

Jestli se s novým koučem změní pozice Jaromíra Jágra, kterého přivedl do týmu právě Gallant, se uvidí v následujících týdnech. Českému útočníkovi se zatím tolik nedaří, v bodování klubu je čtvrtý, ale Florida obecně za loňskými výsledky zaostává.

Gallant si na Jágrovi cenil zejména jeho přínosu pro tým, jeho vůdčích schopností a zkušeností, ale nelze soudit, jestli na to bude mít Rowe stejný pohled. Říká se o něm, že sází na statistiky a ke skladbě týmu přistupuje spíše jako analytik, a to by mohlo Jágrovu pozici v týmu změnit.

Martin Charvát, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme