Francouz, nebo Furch? Jedničkou na MS bude jeden z reprezentačních kolegů

Věkově jsou od sebe vzdáleni ani ne dva měsíce, a tak mohli v mládežnických reprezentacích hrát za národní tým spolu. Brankáři Pavel Francouz a Dominik Furch teď bojují o post jedničky pro mistrovství světa v hokeji a ve Finsku si mají o čem povídat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V sobotu bude proti Finsku chytat Pavel Francouz

V sobotu bude proti Finsku chytat Pavel Francouz | Zdroj: ČTK

„Máme toho společně za sebou hodně. Poprvé jsme se potkali v patnácti letech na širším výběru šestnáctek a od té doby jsme spolu šli všemi kategoriemi až do áčka,“ říká Pavel Francouz o společných zážitcích s Dominikem Furchem.

Cesta českých gólmanů do velkého hokeje byla stejná, jen po rozdílných klubových sezonách. Furch šel do Omsku po sestupu Slavie, Francouz do Čeljabinsku po titulu v Litvínově. Ale kruh se uzavřel znovu v národním týmu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pavel Francouz a Dominik Furch, gólmani hokejové reprezentace, se znají od patnácti let. Spolu toho zažili už hodně, jak prozradili ve Finsku redaktorovi Františku Kunovi

„Zrovna jsme se o tom bavili, že je hezký, že jsme spolu chytali za národní tým už v šestnáctkách. A postupně jsme se dostali až sem,“ pokračuje Francouz.

Nechybělo mnoho a národní tým mohl mít stejné brankáře jako na mládežnickém kempu před lety.

„Tam s námi byl ještě Kuba Sedláček. V téhle trojičce jsme vlastně byli celou mládež, takže se známe hodně dobře,“ vypráví gólman Čeljabinsku.

Francouze, ani Furcha už v českém brankovišti neohrozí Petr Mrázek z Detroitu, který nepřijede. A nevypadá to ani na Neuvirtha z Philadelphie. Třetím do party je prozatím Matěj Machovský.

Mrázek na MS nedorazí, potvrdil reprezentační kouč Vůjtek

Číst článek

Všichni si mezi sebou rozumí na ledě i mimo něj. „Není žádný problém. Máme dobrou partu, jsme dobře naladění, což nám pomáhá,“ popisuje Furch vztahy v kabině.

Hokejová reprezentace je na jihu Finska, kde v sobotu ve 14 hodin odehraje druhý zápas Euro Hockey Tour proti domácím s Pavlem Francouzem v brance. Utkání přineseme na ČRo Sport.

František Kuna, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme