Frolík pečetil výhru Calgary, Sedlákův gól Columbusu nestačil

- Michael Frolík v sobotním utkání NHL pečetil gólem výhru Calgary 3:1 nad hokejisty Vancouveru, kteří prohráli po šesti vyhraných zápasech v řadě. Čtvrtý gól v sezoně vstřelil Lukáš Sedlák, jeho Columbus ale v duelu s New York Rangers ztratil tříbrankový náskok a prohrál 4:5.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michael Frolík vystřelil v pondělním utkání NHL třemi góly výhru Calgary 7:4 nad St. Louis

Michael Frolík vystřelil v pondělním utkání NHL třemi góly výhru Calgary 7:4 nad St. Louis | Zdroj: Reuters

Frolík skóroval ve druhém zápase během dvou dnů. V pátek se trefil na ledě Vancouveru dokonce dvakrát, Flames ale prohráli 2:4, přestože přestříleli soupeře v poměru 46:13. Odvetu před vlastními fanoušky však zvládli lépe, a to zejména díky gólům Alexe Chiassona a Matta Stajana v první třetině v rozmezí 63 sekund.

Za hosty sice na začátku druhé třetiny snížil jejich kanonýr Bo Horvat, další šance však Canucks nevyužili. Frolíkova chvíle přišla dvě minuty před koncem, kdy utnul závěrečný tlak soupeře a ze samostatného úniku desátým gólem v sezoně uzavřel skóre na 3:1.

„V pátek jsme hráli skvěle, mnohem líp než dnes, jenže jsme nedokázali využít šance. Dnes to nebyl náš nejlepší výkon, ale našli jsme cestu k vítězství. Získat dva body a udržet se v tabulce před Vancouverem je pro nás ohromně důležité,“ řekl útočník domácích Stajan, jehož tým zůstal sedmý v tabulce Západní konference, o tři body před Canucks. Ti kvůli početné marodce nastoupili jen s pěti obránci.

Blue Jackets prohráli podruhé za sebou po předchozí sérii šestnácti vítězství. Duel s Rangers přitom měli skvěle rozehraný, když Sedlák na začátku 24. minuty po nájezdu z pravé strany zvyšoval už na 4:1! Jenže hosté se následně nadechli k velkému obratu.

Minutu po Sedlákově trefě nejprve snížil Michael Grabner. Ve třetí třetině se postaral o vyrovnání dvěma premiérovými góly v sezoně obránce Adam Clendening a pouhých 17 sekund před třetí sirénou rozhodl o vítězství Rangers svou druhou trefou v utkání Grabner, když se po chybě domácích na útočné modré čáře dostal do rychlého úniku a jedinečnou šanci využil.

„Odehráli jsme jednu dobrou třetinu, která nám otevřela cestu k vítězství,“ řekl lakonicky trenér Alain Vigneault. Jeho protějšek John Tortorella litoval, že Columbus neubránil oslabení na začátku třetí třetiny. „Nechci všechno házet na brankáře, ale potřebovali jsme v tu chvíli podržet,“ naznačil Tortorella, že nebyl spokojen s výkonem Curtise McElhinneyho, který dostal šanci místo Sergeje Bobrovského.

Davidové Krejčí a Pastrňák se jednou přihrávkou podíleli na jasném vítězství Bostonu 4:0 na ledě Floridy. "Panteři", kteří o den dříve přemohli Nashville, tak prohráli s "Medvědy" i čtvrtý zápas v sezoně. Specialistou na tým kolem Jaromíra Jágra je především brankář Bruins Tuukka Rask, který zneškodnil všech 25 střel a udržel páté čisté konto v ročníku.

Proti Panthers vychytal ve 23 zápasech už 19. vítězství. „Mám Floridu rád. Je tady teplo a sluníčko," žertoval, když se ho novináři ptali, čím to, že se mu v Sunrise tak daří. "Ale nevím. Žádný konkrétní důvod asi není. Většinou tady prostě odehrajeme povedený zápas,“ dodal finský gólman, který zlikvidoval i dvě šance Jágrovi.

Už v odpoledním utkání skóroval obránce Radko Gudas. Druhým zásahem v sezoně pomohl Philadelphii k výhře 4:2 nad Tampou a byl vyhlášen první hvězdou zápasu. U dvou branek Flyers, kteří uspěli po sérii pěti porážek, asistoval Jakub Voráček. Gólman Michal Neuvirth, jenž se vrátil do branky Philadelphie po téměř dvouměsíční zdravotní pauze, přispěl 24 zákroky.

„Nečekal jsem lehký zápas a taky nebyl. Rychle jsme inkasovali, ale řekl jsem si, že zbývá hromada času a musím se dál soustředit. Hodil jsem to rychle za hlavu,“ řekl Neuvirth, který nastoupil poprvé od 12. listopadu. "Je to důležité vítězství pro mě i pro celý tým," dodal.

Voráček nasbíral dva body stejně jako v předchozím duelu s Rangers (2:5), v němž dvakrát skóroval, a byl zvolen třetí hvězdou. Kouč Dave Hakstol ho vrátil do řady se Seanem Couturierem a Travisem Koncenym a jeho asistence pomohly otočit ve druhé třetině skóre z 0:1 na 2:1.

Po přečíslení dva na jednoho vyzval Voráček ve 22. minutě ke skórování Konecnyho. Před polovinou zápasu po jeho přihrávce vystřelil Ivan Provorov a z dorážky se prosadil Couturier. Vzápětí domácí získali dvoubrankový náskok, který se Tampě povedlo snížit, ale poslední slovo v nabité druhé třetině i celém zápase měl Gudas.

Český bek rozjel akci, po které Brayden Schenn vystřelil vedle, ale Gudas objel branku a pohotově poslal puk za záda Andreje Vasilevského. V utkání vyslal Gudas pět střel na branku.

Sérii devíti porážek přerušila Arizona výhrou 2:1 po samostatných nájezdech nad NY Islanders. Kojoti vyhráli penaltový rozstřel 2:0, jeden z nájezdů proměnil Radim Vrbata.

Výsledky NHL
Buffalo - Winnipeg 4:3, Philadelphia - Tampa Bay 4:2, Los Angeles - Minnesota 4:3 v prodl., Toronto - Montreal 3:5, Ottawa - Washington 0:1, New Jersey - Edmonton1:2 v prodl., Columbus - NY Rangers 4:5, Arizona - NY Islanders 2:1 po sam. nájezdech, St. Louis - Dallas 4:3, Calgary - Vancouver 3:1, Florida - Boston 0:4, San Jose - Detroit 6:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme