Frolík pomohl Calgary gólem, Sedlák bodoval podruhé za sebou

Hokejový útočník Michael Frolík se v pátečním utkání NHL podílel jednou trefou na výhře Calgary 5:2 nad Ottawou. Kladenský odchovanec čtvrtým zásahem v sezoně uzavřel v 53. minutě skóre po dobře sehraném přečíslení dva na jednoho. Ve druhém zápase za sebou bodoval Lukáš Sedlák a i díky jeho asistenci zvítězil Columbus 4:0 v Anaheimu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Calgary Michael Frolík

Útočník Calgary Michael Frolík | Zdroj: Reuters

Calgary využilo problémů Ottawy s gólmany. Jednička týmu Craig Anderson je z osobních důvodů mimo hru a Andrew Hammond kvůli zranění po první třetině odstoupil ze zápasu. V té době domácí prohrávali 1:2, protože dvakrát neubránili přesilovou hru.

V prostřední části ale Flames přivítali nováčka Chrise Driedgera dvěma rychlými zásahy. Brankový účet završil Frolík, který dostal dobrou přihrávku od Mikaela Backlunda a akci zakončil střelou do protipohybu gólmana.

„Chytal jsem v NHL potřetí a předchozí dva starty mi vyšly trochu lépe. Nemůžete mít jen perfektní zápasy. Musím se z toho poučit,“ prohlásil Driedger, který kryl jen 11 střel z 15.

Spoluhráč Erik Karlsson se ho ale zastal. „Nemyslím si, že bychom jeho příchodem něco na své hře změnili. Ani jsme nehráli špatně a on nás držel. Jen dokázali proměnit více šancí, které měli,“ konstatoval.

Hokejisté Columbusu si vzali k srdci výtku trenéra Johna Tortorelly kvůli nízké produktivitě. Blue Jackets na ledě Anaheimu zaskočili soupeře čtyřmi góly v rozmezí 11. až 15. minuty. U prvního si připsal přihrávku Sedlák.

Český útočník ve svém pátém utkání v soutěži vyhrál v rohu kluziště osobní souboj a přihrál skórujícímu Samu Gagnerovi, který se v utkání prosadil dvakrát. Dvě branky dal i Brandon Saad a gólman Sergej Bobrovskij kryl 35 střel.

„Je těžké strávit takovou porážku. Posledně jsme hráli velmi dobře, ale dnes jsme byli mdlí. Bez energie, bez bruslení. Nedělali jsme, co je potřeba, a to se projevilo,“ štvalo kapitána Anaheimu Ryana Getzlafa.

„Soupeř byl hladovější. Náš výkon se dnes vůbec nepřibližoval úrovni NHL,“ doplnil trenér Ducks Randy Carlyle.

V polovině zápasů pátečního programu NHL si připsali brankáři čisté konto. Vedle Bobrovského se zaskvěl i Michael Hutchinson, který zastavil 37 střel Colorada a dovedl Winnipeg k výhře 1:0.

„Byl velkolepý. Zejména v tom, jak si poradil se všemi závary, které soupeř v jeho brankovišti vytvořil,“ komentoval trenér Paul Maurice výkon Hutchinsona, který před startem sezony vytlačil ze sestavy Ondřej Pavelce.

Vancouver nepřekonal z 26 pokusů Cama Talbota a podlehl doma Edmontonu 0:2. Úvodní gól vstřelil v polovině utkání Connor McDavid, lídr produktivity soutěže, a druhou trefu přidal v power play Milan Lucic.

Oilers si připsali pátou výhru za sebou, sedmou z osmi utkání a vévodí Západní konferenci. „Je to pravděpodobně jedna z mých nejlepších sérií v kariéře,“ rozplýval se Talbot nad vstupem do ročníku.

Poprvé v sezoně se do obranných řad Chicaga vměstnali oba čeští hokejisté Michal Kempný a Michal Rozsíval, kteří s týmem zvítězili na ledě New Jersey 3:2 v prodloužení. Naopak trio Jakub Nakládal, Martin Frk a Andrej Nestrašil zůstalo opět mezi náhradníky Caroliny, která doma porazila New York Rangers 3:2.

Výsledky NHL
New Jersey - Chicago 2:3 v prodl., Carolina - NY Rangers 3:2, Calgary - Ottawa 5:2, Colorado - Winnipeg 0:1, Vancouver - Edmonton 0:2 a Anaheim - Columbus 0:4

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme