Frolík přispěl k výhře Calgary asistencí, Islanders zvítězili díky dvěma slepeným brankám v závěru

Český útočník Michael Frolík pomohl Calgary k výhře 3:0 s Torontem asistencí. Prosadil se po čtyřech utkáních, kdy nebodoval. Hokejisté Islanders doma porazili Pittsburgh 5:3, a to díky dvěma slepeným brankám v rozmezí tří sekund v závěru třetí části. Los Angeles doma prohrálo 1:4 se San Jose, kdy se dvakrát trefil Logan Couture a k tomu přidal jednu asistenci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michael Frolík (vlevo) se raduje se spoluhráčem Mattem Stajanem

Michael Frolík (vlevo) se raduje se spoluhráčem Mattem Stajanem | Zdroj: Reuters

Hokejisté Calgary Flames si už v první minutě utkání zařídili dvoubrankové vedení. Freddie Hamilton pálil z kruhu k bližší tyči a Kris Versteeg využil přečíslení tři na dva, když se zhostil odražené puku po střele Seana Monahana.

I třetí branka Calgary padla už v první části. Frolík v šestnácté minutě poslal přesnou přihrávku na najíždějícího Matta Stajana a ten před bránou bekhendem tečoval puk do horního pravého rohu branky. Post první hvězdy utkání si vysloužil brankář Calgary Chad Johnson, který vychytal 39 střel.

Tříbrankový náskok si vytvořili během dvou třetin i hokejisté New Yorku Islanders, ale Pittsburgh Penguins zabrali ve třetí části a srovnali skóre. Jenže Islanders ještě zvládli obrat. Sedmadvacet sekund před koncem se prosadil Anders Lee, který tečoval přízemní střelu Thomase Hickeyho. Výhru Islanders pojistil Nikolaj Kuljomin střelou ze středního pásma do prázdné branky, jelikož Pittsburgh hrál v šesti bez gólmana.

Poslední dva góly dělily jen tři sekundy, což je vyrovnání rekordu soutěže v kategorii nejrychleji vstřelené dva góly jedním týmem. „Cením si, jak se kluci oklepali ze ztráty vedení. Na odolnost se v přípravě zaměřujeme a jsem rád, že se nám to dnes osvědčilo,“ řekl trenér Islanders Jack Capuano.

Stejně jako Calgary si i San Jose vypracovalo vedení o tři branky už v první třetině. Pětapadesát sekund před koncem první dvacetiminutovky zvyšoval Logan Couture na 2:0 a za třicet sekund navýšil ještě Ryan Carpenter. Vstřelil první gól v NHL, když poslal puk kolem betonu brankáře Petera Budaje.

O jediný gól Los Angeles se postaral ve druhé části v početní převaze Dustin Brown, ale pouze snížil náskok soupeře. Couture ale ve třetí třetině skóroval podruhé v utkání, když vyhodil puk směrem na prázdnou bránu a obránce Drew Doughty už nestihl puk zastavit.

NHL:
NY Islanders - Pittsburgh 5:3 (1:0, 2:0, 2:3)
Branky: 20. Boychuk, 23. Chimera, 38. Cizikas, 60. Lee, 60. Kuljomin - 41. Sheary, 51. Schultz, 54. Malkin. Střely na branku: 30:34. Diváci: 12 149. Hvězdy zápasu: 1. Lee, 2. Boychuk (oba NY Islanders), 3. Crosby (Pittsburgh).
Calgary - Toronto 3:0 (3:0, 0:0, 0:0)
Branky: 1. Hamilton, 1. Versteeg, 16. Stajan (Frolík). Střely na branku: 29:39. Diváci: 19 289. Hvězdy zápasu: 1. Johnson, 2. Hamilton, 3. Versteeg (všichni Calgary).
Los Angeles - San Jose 1:4 (0:3, 1:0, 0:1)
Branky: 24. Brown - 20. a 59. Couture, 4. Labanc, 20. Carpenter. Střely na branku: 27:24. Diváci: 18 230. Hvězdy zápasu: 1. Couture, 2. Ward (oba San Jose), 3. Brown (Los Angeles).

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme