Gólman Mrázek rozjetý Pittsburgh nezastavil, po čtyřech gólech byl odvolán

Gólman Detroitu Petr Mrázek nezabránil prohře svého týmu v dnešním odpolední utkání proti Pittsburghu Penguins. Český brankář inkasoval čtyři góly a byl v závěru druhé třetiny střídán. V dalších zápasech první části sobotního programu NHL pak hokejisté Buffala zdolali Winnipeg, zatímco Minnesota si poradila s Coloradem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Mrázek utkání proti Penguins nedochytal

Petr Mrázek utkání proti Penguins nedochytal | Zdroj: ČTK

Hokejový Detroit se pohybuje na hraně postupu do play-off, takže nutně potřebuje každý bod, jinak mu totiž hrozí, že bude poprvé od roku 1990 chybět ve vyřazovacích bojích.

V dnešním domácím duelu přitom Rudá křídla začala dobře, když po gólu Athanasiouse vyhrála první třetinu v poměru 1:0.

Druhá perioda však Detroitu vůbec nevyšla - gólman Mrázek za svá záda pustil v rozmezí 21.-36. minuty čtyři střely a byl vystřídán Howardem.

Ani změna v brankovišti ale Red Wings nespasila. Na začátku třetí třetiny sice při přesilové hře snížil obránce Green, ale posléze Tučňáci přidali další tři góly a dokráčeli k vítězství 7:2, na kterém se pěti body podíleli Kessel a Bonino. Pittsburgh tak oslavil sedmou výhru z posledních osmi zápasů.

Formu z posledních dnů potvrdili také hráči Buffala, kteří porazili Winnipeg 3:2. V brance Jets český gólman Ondřej Pavelec tentokrát příležitost nedostal poté, co ho zastoupil Kanaďan Hutchinson.

V souboji týmů z Centrální divize výhru vybojovali hokejisté Minnesoty, kteří přemohli Colorado na jeho ledě 4:0. Na pátém triumfu Wild v řadě se dvěma góly podepsal útočník Parise, jenž tímto navázal na svůj dva dny starý hattrick.

Výsledky hokejové NHL:

Buffalo - Winnipeg 3:2 (1:2, 0:0, 2:0)
Branky: 9. Fasching, 42. Reinhart, 45. Eichel - 5. Ehlers, 6. Copp. Střely na branku: 29:20. Hvězdy zápasu: 1. Reinhart, 2. Eichel, 3. Fasching (všichni Buffalo). Diváci: 19.070.

Detroit - Pittsburgh 2:7 (1:0, 0:4, 1:3)
Branky: 9. Athanasiou, 46. Green - 32. a 49. Hagelin, 21. Kunitz, 25. Letang, 36. Kessel, 47. Fehr, 55. Bonino. Petr Mrázek odchytal za Detroit 36 minut, inkasoval čtyři branky z 27 střel a úspěšnost zákroků měl 85,2 procenta. Hvězdy zápasu: 1. Kessel, 2. Hagelin, 3. Bonino (všichni Pittsburgh). Diváci: 20.027.

Colorado - Minnesota 0:4 (0:0, 0:2, 0:2)
Branky: 32. a 45. Parise, 40. Schroeder, 52. Granlund. Hvězdy zápasu: 1. Parise, 2. Dubnyk, 3. Spurgeon (všichni Minnesota). Diváci: 18.007.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme