Gudas přijde o start NHL, za tvrdý zákrok dostal trest na 6 zápasů

Pro českého obránce Radka Gudase začne nová sezona NHL až 25. října. Vedení NHL mu udělilo šestizápasový trest za nevybíravý faul z přípravného zápasu s Bostonem. Kromě toho přijde český reprezentant i o 245 tisíc dolarů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radko Gudas je v NHL známý tvrdostí v osobních soubojích

Radko Gudas je v NHL známý tvrdostí v osobních soubojích | Zdroj: ČTK

23letý útočník Bostonu Austin Czarnik má po Gudasově vražení na mantinel otřes mozku a čeká ho týdenní pauza. Český obránce si na svůj letošní první start počká ještě déle. Dostal trest na 6 zápasů a zahraje si až 25. října proti Buffalu.

Moment, kvůli kterému Gudas zmešká start sezony, se odehrál v po pěti minutách třetí třetiny přípravného zápasu Flyers s Bostonem. Czarnik už odehrál puk pryč od mantinelu, když mu český obránce narazil hlavu ramenem o mantinel. Američan zůstal ležet na ledě a musel být ošetřen, Čech dostal od rozhodčího dvouminutový trest.

Jenže nebezpečný zákrok nezůstal bez povšimnutí vedení NHL. Začalo se jím zabývat Oddělení pro bezpečnost hráčů a Gudas byl pozván k řízení. Možnost zúčastnit se osobně odmítl a byl vyslechnut po telefonu.

Výsledkem je trest na 6 zápasů. 26letému rodákovi z Kladna přitížilo, že se podobného prohřešku nedopustil poprvé. Už vloni v prosinci dostal třízápasový distanc za úder do hlavy Miky Zibanejada z Ottawy. Svou tvrdost ukázal několikrát i dříve a má pověst tvrdého muže sestavy Flyers.

Kromě zápasového trestu dostal Radko Gudas i ten finanční. Poměrná část jeho platu, 245 000 dolarů, půjde do hráčského podpůrného fondu. Český reprezentant tak přijde v přepočtu o 6 milionů korun.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme