Gudase nahradí v nominaci na Světový pohár Kundrátek. Hertla nakonec Birner

Obránce Tomáš Kundrátek ze Slovanu Bratislava nahradí v nominaci českých hokejistů na Světový pohár zraněného Radka Gudase z Philadelphie. Útočníka Tomáše Hertla ze San Jose, jenž v sobotu vypadl z kádru rovněž ze zdravotních důvodů, nahradí Michal Birner z Čeljabinsku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejová reprezentace, hokej, trénink, v Modrém Jakub Valský, v bílém Martin Růžička

Hokejová reprezentace, hokej, trénink, v Modrém Jakub Valský, v bílém Martin Růžička | Foto: Filip Jandourek

Trenér Josef Jandač musí oželet také start Davida Krejčího, který se nestihl zotavit po operaci levé kyčle. Bostonského centra nahradil Roman Červenka z Fribourgu. Ručinský dnes prozradil, že vedení národního týmu chtělo Hudlera nominovat již místo Krejčího.

„Chce se pořádně připravit na sezonu, což respektuji. Pro mě byla důležitá informace, že jet nechce,“ řekl Ručinský na Hudlerovu adresu.

Generální manažer reprezentace uvedl, že o možnosti startu na Světovém poháru mluvil i s hvězdným útočníkem Jaromírem Jágrem.

„Asi před týdnem, deseti dny. Ale situace je stejná. Bavili jsme se, jestli by to připadalo v úvahu, ale má pořád stejný názor,“ poukázal Ručinský na fakt, že nejslavnější český hokejista historie nezměnil své rozhodnutí ukončit kariéru v národním týmu.

Gudas přišel o účast na turnaji kvůli zranění zápěstí a Hertl nedostal povolení od Sharks, protože ještě není stoprocentně připravený hrát po zranění vnitřního postranního vazu v pravém koleni z finále Stanleyova poháru proti Pittsburghu.

„Krejčí, Hertl i Gudas jsou kvalitní hráči. David byl pro nás klíčovou postavou, centr první lajny. Hráč na přesilovku i oslabení. Pro nás je to velká ztráta, ale zdraví je přednější. Musí se především doléčit, aby byl fit na sezonu,“ řekl Ručinský.

„Samozřejmě, že nám budou všichni chybět, ale je to šance pro ostatní kluky. Nedá se nic dělat. Nejsme sami, každý má nějaké změny a musíme to takhle brát. A poprat se s tím,“ dodal Ručinský.

Zraněného Tomáše Hertla nakonec nahradí Michal Birner z Čeljabinsku, který tak ve výběru Josefa Jandače rozšíří počet hráčů z Evropy.

Světový pohár se uskuteční v Torontu od 17. září do 1. října a čeští reprezentanti se v základní skupině A utkají s Kanadou, Výběrem Evropy a Spojenými státy americkými.

Po dnešním srazu v pražském hotelu Hilton budou od pondělí trénovat v O2 areně. Ve čtvrtek je čeká přípravný duel v Petrohradu s Ruskem a v sobotu odveta v Praze. Generálku sehraje český tým ve středu 14. září v Pittsburghu proti Výběru Severní Ameriky.

ČTK, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme