Halák štval i Kanaďany. Slovenský brankář dotáhl Výběr Evropy do semifinále

Slovensko sice nemá na Světovém poháru svůj tým, ale v rámci Výběru Evropy má zásadní zastoupení. A i přes závěrečnou prohru ve skupině může být evropský tým v klidu. Velkou zásluhu na tom má slovenský brankář Jaroslav Halák.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Halák a Joe Thornton.JPG

Halák a Joe Thornton.JPG | Zdroj: Reuters

„Jeden gól mě hodně mrzí, stávaly se nám hodně smolné momenty, ze kterých se musíme poučit,“ ví po prohře 1:4 s Kanadou brankář Výběru Evropy Jaroslav Halák.

I když k sobě byl kritický, je zatím asi největší hvězdou svého týmu. V boji o první místo ve skupině prohrál tým Evropy s domácí s domácím favoritem, ale nemusí ho to nijak rozhodit. Má totiž jistotu v brance.

Přehrát

00:00 / 00:00

Výběr Evropy táhne do semifinále slovenský brankář Jaroslav Halák

„Stále držel jejich šanci, že by mohli i vyhrát skupinu. Myslím, že měl nějakých 50 zákroků. Několikrát mě tam vychytal, to mě naštval. Je vidět, že má velké zkušenosti z NHL. Má opravdu parádní momenty,“ chválí slovenského gólmana kanadský útočník Steven Stamkos.

Zatímco Stamkos se svým týmem zatím čeká na semifinálového soupeře, bude to Rusko, nebo severoameričtí mladíci, Výběr Evropy už ví, že si zahraje proti Švédům.

„Musíme zůstat pozitivní. Teď už je to jen o jednom zápase, na který se musíme připravit, jako by to byl sedmý zápas v play-off. Když prohrajeme, jedeme domů,“ ví opora evropského týmu.

Kanaďané porazili i Výběr Evropy. Skupinu ovládli bez jediné ztráty

Číst článek

Brankářská stálice v brance evropského týmu si teď může dát čas na oddych a doufat v to, že parta, kterou má na ledě před sebou, zopakuje výsledek z přípravy, kdy Švédi odešli poraženi o 4 góly.

„Když bude každý dělat svou práci a bude hrát naplno 60 minut, klidně i víc. Pak vidíme, co se stane v neděli,“ chystá se na semifinále.

Čeští hokejisté si mohou kufry zabalit už před zápasem. Proti Spojeným státům už se bude hrát jen o to, kdo obsadí ve skupině A třetí místo a kdo se zespoda konečného pořadí odrazí na Světovém poháru o maličko výš. Ale rozhodně ne tam, kam dotáhl Halák Výběr Evropy.

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme