Hanzal vstřelil vítězný gól Arizony, asistoval mu Vrbata

Hokejista Martin Hanzal poprvé v této sezóně NHL skóroval ve dvou zápasech po sobě. Gólem pomohl k vítězství Arizony v Calgary 5:0. Přihrávkou se na Hanzalově brance podílel Radim Vrbata. V dalším utkání New York Rangers porazil Columbus 3:2.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Hanzal během zápasu přesvědčil o své práci před brankovištěm soupeře

Martin Hanzal během zápasu přesvědčil o své práci před brankovištěm soupeře | Zdroj: Reuters

Češi poslali Arizonu do vedení na ledě Calgary už v sedmé minutě. Martin Hanzal vyhrál vhazování a rozjel se bojovat o pozici na brankoviště. Přes Domiho se mezitím dostal puk k Radimu Vrbatovi, který vystřelil z prostoru mezi kruhy. Tam už stál připravený urostlý centr, který ránu tečoval mimo dosah brankáře Johnsona.

Hanzal tak vstřelil už svůj 13. gól v sezoně, Vrbata má už 26 asistencí. I díky jejich příspěvku se Arizoně podařilo poprvé v sezoně bodovat počtvrté v řadě.

Hlavní hvězdou zbytku zápasu byla americká hvězdička s českými kořeny Christian Dvorák. 21letý útočník dva góly dal a na další přihrál.

Na vítězství v Calgary 5:0 se podílel i gólman Mike Smith, který předvedl 36 zákroků. 21. čistým kontem tak vyrovnal klubový rekord, o který se dosud dělili Nikolaj Chabibulin a Ilja Bryzgalov.

Ve druhém pondělním zápase porazili New York Rangers 3:2 Columbus a prodloužili vítěznou sérii na šest utkání. Rozhodující gól vstřelil šest a půl minuty před koncem třetí třetiny Jimmy Vesey.

Statistika NHL:
Calgary - Arizona 0:5 (0:1, 0:3, 0:1)
Branky: 23. a 43. Dvorak, 7. Hanzal (Vrbata), 25. Martinook, 32. White. Střely na branku: 36:32. Diváci: 18.486. Hvězdy zápasu: 1. Smith, 2. Dvorak, 3. White (všichni Arizona).

Columbus - NY Rangers 2:3 (1:0, 0:1, 1:2)
Branky: 9. Dubinsky, 52. Foligno - 21. Girardi, 45. Hayes, 54. Vesey. Střely na branku: 32:23. Diváci: 14.378. Hvězdy zápasu: 1. Vesey, 2. Raanta (oba Rangers), 3. Dubinsky (Columbus).

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme